Notícies

Rajadell - Planetari: “Misteris del sistema solar”

Dissabte 19 de juny de 9 a 13 h tindrà lloc el muntatge d'un planetari pensat per treballar la ciència a través de l'Astronomia, estimular la curiositat dels nens i nenes pel món que els envolta i descobrir els misteris del Sistema Solar. És un taller per a nens i nenes fins a 15 anys. Es faran diferents sessions de 30- 40 minuts aproximadament. [+]

Rajadell - Alumnes de cicle superior estrenen als Multicinemes Bages

L'alumnat de cicle superior de l'escola de Fonollosa, amb el suport de l'equip docent, les seves famílies i un equip tècnic de qualitat han enregistrat dos capítols adaptats de la famosa sèrie de TV3 Plats Bruts titulats: “Dracs bruts”. L'estrena d'aquests dos capítols va tenir lloc diumenge, dia 6 de juny, a 2/4 de 12h del migdia a les sales del MULTICINEMES BAGES de Manresa. [+]

Parets - Alumnes planten flors de primavera a la plaça de la Font de la Salut

Alumnes de segon de primària de l’Escola Pompeu Fabra, juntament amb els tècnics de l’empresa responsable de la jardineria i la gestió ambiental, Ambientalia, han dut a terme una plantada de flors de primavera a la plaça de la Font de la Salut. L’objectiu és crear consciència de la necessitat de preservar els parterres de planta de flor a la plaça. Els tècnics municipals i l’AMPA de l’escola van acordar fer aquest projecte per cercar el sentiment de pertinença amb les plantes i així fomentar el respecte al medi ambient.[+]

Parets - Lliurament de medalles a les Escoles Esportives Municipals

De l’1 al 3 de juny l’alcalde i els corresponents regidors i regidores han lliurat les medalles esportives coincidint amb els darrers dies d’aquestes activitats. Les escoles esportives municipals desenvolupen activitats adreçades a nens i nenes de P4 i P5 on es formen, integrant l’activitat física i l’esport com a hàbit d’organització, incidint en el foment dels valors i utilitzant mètodes recreatius per a la seva formació esportiva. [+]

Montornès del Vallès - L'educació emocional, un eix de treball present i necessari

Entre l’abril i el maig, més d’un centenar de docents i professionals de l’educació han seguit un curs sobre educació emocional emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn. La formació ha donat continuïtat a les xerrades amb David Bueno i Héctor Ruiz incloses en el darrer programa Eduquem i gaudim en família.[+]

Montornès del Vallès - Vídeo sobre “Com eduquem en la diversitat?”

En poc més d'un minut, el vídeo resumeix les principals línies de reflexió treballades durant les trobades de l'Espai de Debat Educatiu (EDE) de Montornès del Vallès durant els cursos 2018-19 i 2019-20. Una visió positiva i enriquidora de la diversitat, entesa en un sentit ampli: diversitat de gènere, d’edats, de procedència, d’habilitats... 
El treball esta protagonitzat per famílies, docents, professionals i persones vinculades a la comunitat educativa. Per a la realització s'ha comptat amb la cooperativa Eduxarxa. [+]

Sant Celoni - Èxit del programa d'Arts Escèniques a les Escoles al Teatre Ateneu

Més de 3.100 alumnes dels centres educatius de Sant Celoni han assistit aquest mes de maig al Teatre Ateneu a veure espectacles de teatre, música, titelles, circ i màgia. El programa d'Arts Escèniques a les Escoles organitzat per l'Ajuntament de Sant Celoni s'emmarca en el Pla Educatiu d'Entorn-Educació 360 i té com a objectiu fonamental apropar als infants i joves al teatre. [+]

Berga - Exposició “La Patum de la Llar” al pati de l’Escola Municipal d’educació Especial.

La Patum de La Llar s’ha convertit en una exposició a l’aire lliure i enguany el pati de l’escola d’educació especial ha acollit una mostra fotogràfica sobre la història, les comparses, els nois i noies que en formen part per explicar com viuen la festa. El públic visitant ha pogut ensumar l’olor de pólvora gaudint d’un salt de Maces realitzat per patumaires de l’entitat acompanyats pels músics de l’EMMBerga i els nois i noies del Taller Coloma. L’esdeveniment ha estat organitzat per l’Associacó Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga. [+]

Berga - Concurs de rodolins, endevinalles i poemes sobre La Patum per alumnes de primària

Les àrees de Patum i Educació de l’Ajuntament de Berga han impulsat aquest certamen literari com a alternativa al tradicional concurs de dibuix de cartells de La Patum Infantil que enguany no ha estat convocat, a causa de la suspensió de les festes de La Patum de 2021. El concurs ha inclòs tres categories distribuïdes per cicles educatius i les composicions literàries guanyadores han estat plasmades en tres cartells que s’estan distribuint aquests dies pels comerços i establiments de Berga.[+]

Sant Julià de Vilatorta - Taller per a famílies contra l'assetjament escolar

Dimarts 15 de juny, a 1/4 de 8 del vespre, es durà a terme de manera telemàtica el taller dirigit a famílies “El risc del Bullying. Què fer com a pares i mares davant l’assetjament escolar?” a càrrec de l’educadora Rosa Antolín i dirigit a totes les famílies d’alumnat de les escoles de Sant Julià de Vilatorta. Es tracta d’un taller organitzat amb la cooperació de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona. [+]