Les cooperatives escolars de Martorell dissenyen els seus logotips

Els alumnes de 5è de Primària de les escoles de Martorell participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” reben pautes d’imatge corporativa per crear els seus logotips gràcies a diferents professionals del sector del disseny gràfic del municipi.

Durant el mes de novembre i desembre les cooperatives escolars de Martorell, ‘PontaAmics’, ‘Petits Artistes’ i ‘Lolahands 25’, ‘QMKids’ i ‘Rediam’, i “Kids cool”, “Creative of wizards” i “Red cooperativa”, han participat en diferents tallers d’imatge corporativa i logotip impartits per professionals del sector del disseny amb l’objectiu de donar a conèixer de forma clara i senzilla el procés de creació d'un logotip als cooperativistes.

Els dissenyadors Cesc Querol i Pere Perelló (EspaiGràfic) han sigut de nou els encarregats d’impartir els tallers a les diferents escoles participants en el projecte.
Durant els tallers els alumnes reben una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del seu logotip, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quines són les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en il·lustracions i lletres.
Gràcies a aquesta formació els alumnes coneixen la importància de la imatge corporativa en l’empresa, els elements que la formen, el significat i característiques dels logotips tenint en compte la comunicació del producte i de l’empresa.
Aquest procés de disseny del logotip treballa també un dels objectius principals del projecte: el treball en equip, la discussió i valoració, aprendre a valorar als companys, fer aportacions per aconseguir una finalitat conjunta pel grup, que és un dels pilars del projecte de cultura emprenedora.

Des del Departament de Promoció Econòmica i Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell volem agrair la col·laboració d’aquests professionals impartint aquests tallers en el marc d’aquest projecte, ja que amb la seva participació els alumnes tenen l’oportunitat de prendre contacte real amb el teixit empresarial del municipi i poden conèixer casos reals de creació d’imatge corporativa per a diferents empreses del territori.

Tallers optatius de finançament i estudi de mercat

Un cop escollit el nom, constituïdes les seves cooperatives, creat el logotip i en fase de producció de prototips, els alumnes realitzaran durant el mes de gener i febrer diferents tallers, que enguany són optatius segons les necessitats de cada escola, sobre finançament i estudi de mercat per facilitar la tasca de decisió dels productes finals a produir.

Enllaç relacionat

Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner Martorell