Les cooperatives escolars de Martorell reben pautes per dissenyar els seus logotips

Els alumnes de 5è de Primària de les escoles de Martorell participants enguany en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” aprenen nocions d’imatge corporativa per crear els seus logotips gràcies a diferents professionals del sector del disseny gràfic.

Durant aqueste ssetmanes les cooperatives escolars de Martorell, -MANUALISHOPS, TALM, RODOKIDS, RODOCOOPER, 25 MANS FEM ART, LOLA FACTORY i LOLAKIDS 26-, han participat en diferents tallers d’imatge corporativa i logotip impartits per professionals del sector del disseny amb l’objectiu de donar a conèixer de forma clara i senzilla el procés de creació d'un logotip d’empresa.

Per la realització d’aquests tallers hem comptat de nou amb la col·laboració del dissenyador gràfic Cesc Querol, que com el curs passat ha impartit el taller a l’Escola Mercè Rodoreda. Enguanys’afegeix al projecte també el dissenyador Pere Perelló de l’empresa EspaiGràfic de Martorell, que ha col·laborat impartint el seu taller a l’escola Lola Anglada i José Echegaray.

Durant els tallers els alumnes reben una petita formació sobre com escollir la forma, la tipografia i els colors del seu logotip, tot fent una reflexió de què és el que es vol transmetre i quinessón les característiques de la cooperativa i poder així plasmar-ho en il·lustracions i lletres.

Gràcies a aquesta formació els alumnes coneixen la importància de la imatge corporativa en l’empresa, els elements que la formen, el significat i característiques dels logotips tenint en compte la comunicació del producte i de l’empresa.

Aquest procés de disseny del logotip treballa també un dels objectius principals del projecte: el treball en equip, la discussió i valoració, aprendre a valorar als companys, fer aportacions per aconseguir una finalitat conjunta pel grup, que és un dels pilars del projecte de cultura emprenedora.

Des del Departament de Promoció Econòmica i Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell volem agrair la col·laboració d’aquests professionals impartint aquests tallersen el marc d’aquest projecte, ja que amb la seva participació els alumnes tenen l’oportunitat de prendre contacte real amb el teixit empresarial del municipi i poden conèixer casos reals de creació d’imatge corporativa per a diferentsempreses.

Taller de finançament al Centre de Promoció Econòmica

Un cop escollit el nom, constituïdes les seves cooperatives i creat el logotip, els alumnes de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda i Lola Anglada, assistiran aquesta setmana a un taller de finançament al Centre de Promoció Econòmica per conèixer les diferents opcions disponibles per aconseguir finançament per la producció dels seus productes.

Enllaç relacionat

Cesc Querol

Espai Gràfic