En marxa una nova edició de “Cultura Emprenedora a l’Escola” a Martorell

L’Ajuntament de Martorell participa per quart any consecutiu, amb les escoles Lola Anglada, Mercè Rodoreda i José Echegaray, al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), impulsat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell. CUEME fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques a Primària.

Els alumnes de 5è de Primària de les escoles Mercè Rodoreda, José Echegaray i Lola Anglada crearan, gestionaran i tancaran una cooperativa, durant aquest nou curs 2016-17. Aquest procés comportarà la constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital social a aportar per cadascun dels socis...), l’elecció del producte, el disseny de la imatge corporativa, difusió i comunicació, producció i venda, aportació de part dels beneficis a projectes d'interès social i avaluació de la feina feta.

La passada setmana un total de 175 alumnes van iniciar el projecte amb la seva participació en un taller de cooperatives realitzat al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell.

L’acte a càrrec de les tècniques de Promoció Econòmica va comptar també amb la participació de Núria Riba, responsable de Relacions Institucionals de la cooperativa Consum que va ser l’encarregada d’explicar als alumnes el funcionament d’una cooperativa i els hi va transmetre els seus valors cooperatius.

Durant el taller els alumnes van rebre la visita de l’alcalde Xavier Fonollosa, qui els hi va animar a treballar en aquest projecte amb moltes ganes i il·lusió.

Finalment els alumnes van participar en un joc cooperatiu en el qual entre tots van confeccionar un puzle amb l'objectiu de transmetre als alumnes la importància del treball cooperatiu en el qual totes les "peces" són importants i necessàries.

     

Cultura Emprenedora a l’Escola

Cultura Emprenedora a l’Escola es va iniciar al curs 2011-2012 en set escoles de set municipis de la província de Barcelona. Durant el curs escolar 2014-15, van participar en el projecte un total de 34 ens locals, 86 escoles i 146 cooperatives.

La promoció de la cultura emprenedora entre l’alumnat afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones a gestionar adequadament els seus projectes professionals i vitals.

Martorell participa en aquest projecte des del curs 2013-2014 amb l’escola Jose Echegaray, el curs 2014-2015 es va incorporar l’escola Mercè Rodoreda i el curs passat finalment es va adherir l’escola Lola Anglada. Enguany Martorell segueix participant amb aquestes tres escoles i amb un total de 175 alumnes que crearan 7 cooperatives escolars.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola es va donar a conèixer durant el mes d’octubre a les famílies dels alumnes en diferents reunions a les escoles participants on les tutores i les tècniques de Promoció Econòmica van explicar el projecte i les diferents accions a realitzar durant el curs.

Properes activitats en el marc del CUEME

  • Dilluns 28 de novembre a les 9.30h: Visita al Centre de Promoció Econòmica per sol·licitar el NIF i conèixer als padrins (Escola José Echegaray).
  • Dimarts 29 de novembre a les 9.30h: Visita al Centre de Promoció Econòmica per sol·licitar el NIF i conèixer als padrins (Escola Mercè Rodoreda).
  • Dimecres 30 de novembre a les 9.30h: Visita al Centre de Promoció Econòmica per sol·licitar el NIF i conèixer als padrins (Escola Lola Anglada).
  • Dijous 1 de desembre a les 09.00h: Taller de Logotip i imatge corporativa (Escola José Echegaray)
  • Divendres 2 de desembre a les 15.00h: Taller de Logotip i imatge corporativa (Escola Lola Anglada)
  • Dimecres 7 de desembre a les 15.00h: Taller de Logotip i imatge corporativa (Escola Mercè Rodoreda)
  • Dimarts 13 de desembre a les 09.30h: Taller de finançament (Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner)

Centre de Promoció Econòmica · Ajuntament de Martorell