Martorell. Maria Batet omple el Molí Empresa amb el taller per a famílies

La professora i entrenadora d'emprenedors Maria Batet va donar algunes pautes com ajudar a l'autonomia i la iniciativa dels nostres fills/es en una xerrada al Molí Fariner el passat dimarts. La èxitosa convocatòria va omplir la sala de conferències del Molí Empresa amb una cinquantena de mares i pares de fills d'entre 0 i 16 anys.

La sessió titulada “Més ordre, més planificació, menys discussions, més autonomia!, emmarcada en el projecte educatiu “Cultura Emprenedora a l’Escola”  i promoguda per les Regidories d’Ensenyament i de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell amb el suport de la Diputació de Barcelona, va començar amb la premissa que "tothom aprecia l'ordre físic perquè l'ordre físic acaba essent ordre mental".

Aquesta  és una conferència que parteix de l’evidència de què un dels motius que més discussions i malestar generen en una família tenen la causa en la manca d’ordre i de planificació dels nostres fills/es.
“Hi ha moltes millores que es poden introduir i que permeten, d’una banda ajudar-los a millorar en la seva productivitat i eficàcia i de l’altre a aconseguir un clima més tranquil en el dia a dia de casa.
Però no és només en aquest àmbit que resulta fonamental ajudar-los en l’habilitat de planificar. Si volem millorar la seva autonomia i la seva iniciativa, és imprescindible que disposin d’eines per organitzar les seves idees, les seves tasques, objectius i temps”, afirma Batet

L’objectiu del taller és fer reflexionar a les famílies, de la importància de dotar als nostres fills d’autonomia i iniciativa, “dos valors que cal treballar i entrenar perquè són competències que els ajudaran a tenir una actitud positiva i possibilista davant la vida”.

Durant la xerrada es va parlar de les 4 erres per entrenar en infants i joves les habilitats: responsabilitat, recursos, repetició i repte. També es van donar consells per poder ajudar a millorar l'habilitat d'organitzar-se. Maria Batet, que conduïa la sessió, va explicar que: "tots els nostres fills saben nedar, malgrat que quan van néixer no ho feien i que ho han aconseguit entrenant-se des de petits. Qualsevol habilitat que vulguem que adquireixin els nostres fills, ha de ser entrenada des de petits, es pot comparar amb la pràctica d'un esport.". Es van explicar els 4 mites erronis de l'organització i finalment es van presentar diferents eines que es poden utilitzar com el calendari "del post-it, el recurs pomodoro, el kanban o la gamificació".

Maria Batet va exposar a les famílies de manera dinámica l’evidència del dia a dia, les “batalles” diàries relacionades amb l’ordre i la planificació basades en fets reals donant pautes i mètodes estudiats i provats que milloren l’habilitat organitzativa nostra, i dels nostres fills. “Aquestes millores associades són les que doten als nostres fills de més autonomia, més capacitat de decisió, més seguretat, més productivitat, més benestar, més tranquil•litat però cal entrenament com qualsevol millora en una habilitat”, diu Batet.
La professora finalment en aquesta xerrada planteja un pla d’entrenament i material d’entrenament per a pares i mares totalment aplicable a diferents edats i que els portarà millores substancials en el seu dia a dia familiar.

La valoració dels assistents va ser molt positiva, sobretot per l'entusiasme i la iniciativa de la ponent.

      

1
Etiquetes:
taller famílies
1
Grups de treball:
CuEmE