Es presenta a les regidories d’educació de l’Alt Penedès el Pla d’Acció 2016-2017 del Pla Territorial Educatiu de la comarca

El passat dia 4 de febrer es va presentar a la Comissió de Regidories d’Educació de la comarca, el Pla d’Acció 2016-2017 que el dia 28 de gener ja havia estat explicat a la sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès.

Aquest procés ha estat liderat des de l’inici pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El mes de juny de 2014, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va iniciar un procés de  reflexió i planificació estratègica de les polítiques socioeducatives a la comarca, que va culminar el març de 2015, amb l’aprovació del Pla Territorial Educatiu de l’Alt Penedès 2015-2019. Durant l’any 2015 es va elaborar el Pla d’Acció 2016-2017, que a hores d'ara ja compta amb 25 ajuntaments de l’Alt Penedès adherits

A la sessió del 4 de febrer es va debatre sobre els objectius i el procés d’implementació de diverses accions que s’iniciaran imminentment i que es treballaran tant a nivell polític com a nivell tècnic, durant els propers dos anys. 

Aquestes accions prevuen la recollida de dades municipals, la realització de sessions de treball polítiques i tècniques, i l’elaboració d’informes d’anàlisi de la situació actual i de propostes. Entre els temes que es tractaran al 2016 trobem: els ajuts a l’escolarització, la difusió de les activitats educatives dirigides a famílies i a centres educatius, l’orientació educativa, etc