Vic celebra la 7a Jornada del Projecte Educatiu de Ciutat, el proper dissabte dia 13 de febrer

La Jornada d’intercanvi de projectes pedagògics dels centres educatius de la ciutat, el proper dissabte dia 13 de febrer, arriba a la seva 7a edició.

La jornada PEC és l'espai mitjançant el qual es proposa l'exposició i reflexió del fet educatiu a la nostra ciutat, una oportunitat per a la trobada de tots els agents educatius a través del qual els mateixos centres comparteixen experiències i projectes amb caràcter innovador i transferibles a d’altres realitats educatives. La matinal, que ha esdevingut un espai de referència entre la comunitat educativa de la ciutat, esdevé alhora una oportunitat per al treball en xarxa i un espai per a la visualització de la bona feina feta per part de professionals i centres educatius de Vic.

A més, la Jornada PEC esdevé un espai d’interès també per a les famílies, sobretot per aquelles famílies que han d’escollir escola per als seus fills/es, com és el cas dels nens/es de les llars d’infants o els alumnes que estan cursant 6è de primària. En aquest sentit, la jornada esdevé un espai on conèixer de més a prop alguns dels projectes que es desenvolupen als centres educatius de la ciutat, essent així una matinal que reforça les jornades de portes obertes que els centres celebren durant el mes de març amb l’objectiu de donar a conèixer a les famílies el projecte educatiu de centre, així com els projectes que infants i joves desenvoluparan al llarg del curs escolar. Per tant, la Jornada PEC esdevé un espai per a la visualització i reflexió entorn el fet educatiu també per a les famílies, en un moment clau en què pares i mares valoren les diferents opcions educatives més adequades per als seus fills/es.

En aquesta 7a edició els centres educatius presentaran 19 propostes adreçades a infants i adolescents entre 0 i 18 anys, distribuïdes en dos grups: experiències adreçades a nens i nenes d'educació infantil i primària (de 0 a 12 anys) per una banda, i experiències adreçades a alumnes de secundària i batxillerat per l'altra (de 12 a 18 anys)..

Després de la benvinguda per part del Regidor d’educació, Àlvar Solà, que donarà el tret de sortida a la jornada, s’iniciaran les ponències en dues sales diferents, de manera que les presentacions de projectes adreçats a educació infantil i primària es duran a terme a l’Auditori Marià Vila d’Abadal i les experiències adreçades a secundària i batxillerat es presentaran a la Sala Coll i Bardolet, ambdues sales de l’edifici el Sucre.

Pel que fa a les experiències adreçades a infants fins a 12 anys, tindrem l’oportunitat de conèixer: l’Àlbum de cromos de la ciutat de Vic del col·legi Escorial, AICLE (Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengua Estrangera) a l’àrea de plàstica de l’escola Guillem de Montrodon, Matemàtiques que es toquen de l’escola Dr. Joaquim Salarich, Vicloc. Cent anys d’història del col·legi Sant Miquel dels Sants, Els ambients a educació infantil: una proposta de treball de l’escola Vic Centre, Vivint un canvi matemàtic del col·legi Sagrat Cor de Jesús, L’estel màgic: material propi per al desenvolupament integral d’infants de 0-3 anys de la Llar d’infants Esquitx – Col·legi Sta. Caterina, el Mercat de les 3R de l’escola Andersen, el gust per llegir a través de jocs de lectura del col·legi Fedac Vic – Pare Coll, Part rítmica: aprendre en moviment del centre educatiu Waldorf La Font, Big/Vic famílies de l’escola La Sínia, i l’autoconeixement i la comunicació d’equip: les claus per la implementació en programes d’educació emocional de les Escoles Bressol Municipals.

En el cas del grup d’experiències de secundària/batxillerat, coneixerem els projectes: l’Era d’en Sellés del col·legi Fedac Vic – Pare Coll, el Treball globalitzat a 1r d’ESO de l’institut La Plana, Els gags de Nadal un projecte global a ESO del col·legi Sagrat Cor de Jesús, El debat competitiu a l’aula de l’institut de Vic, el sistema chromebook a l’escola: concreció en projectes del col·legi Escorial, projecte art i escola de l’institut Jaume Callís i STM decidint del col·legi St. Miquel dels Sants.

La jornada comptarà amb el suport tècnic i organitzatiu per part d’un grup de joves de l’especialitat d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, que seran els responsables de rebre els assistents a la jornada, presentar les experiències i professorat ponent, així com donar suport en la logística de l’esdeveniment.

La inscripció a la 7a Jornada PEC ja està oberta, és gratuïta i es pot fer a la web www.vic.cat/educació/7a-jornada-PEC o bé per telèfon 93 886 21 00 Ext. 21204.