Curs "Estratègies per l’èxit educatiu des de l’àmbit local". Resum de les idees clau i conclusions

Un repte del món local actual en l'àmbit de l'acompanyament a l'escolaritat

Aquí teniu un fragment del document “Principals conclusions del curs Estratègies per l’èxit educatiu des de l’àmbit local” elaborat per en Jordi Collet, docent d’aquest curs, i que està disponible al l'apartat de Formació del web d'Educació de la Diputació de Barcelona.

“El curs ens ha ensenyat que, malgrat tots els problemes estructurals hi ha múltiples possibilitats de bastir xarxes educatives potents, intel·ligents i que generen impactes positius en l'escolaritat i l'educació de tot l'alumnat. La clau està en el COM desenvolupem les nostres polítiques, relacions, aliances... Massa sovint els actors i els recursos per bastir aquest projecte els tenim a davant, però ens costa identificar-los com a tal. Aquest és el gran repte del món local actual en l'àmbit de l'acompanyament a l'escolaritat. El curs ens ha demostrat que es pot fer. I que es pot fer bé i amb resultats positius avaluats.