El Parlament aprova la Llei de formació i qualificació professional de Catalunya

Dijous dia 4 de juny de 2015, el Parlament de Catalunya ha aprovat la primera llei sobre la formació professional de Catalunya, pionera també a Espanya perquè integra en una única agència tots els estudis professionals, des de l'etapa inicial dels joves que acaben l'ESO fins a la formació continuada d'adults.

Veure presentació síntesi de la lleiLa normativa preveu que d'aquí 10 anys s'hagi duplicat el nombre d'estudiants d'aquestes disciplines, cosa que suposarà, segons els càlculs de la Conselleria d’Ensenyament, que gairebé 500.000 persones estiguin rebent formació professional el 2025. Aleshores, la xifra d'alumnes de la FP dual s'haurà multiplicat per nou, estima la Generalitat.

Una altra de les novetats de la llei és que crea un mecanisme per a la qualificació dels adults que fa anys que exerceixen una professió sense tenir un títol que ho acrediti. Així, a partir d'ara, els que demostrin un mínim de capacitació en un ofici podran optar a uncertificat.  També es crearan sistemes per millorar l'orientació dels joves i evitar, d'aquesta manera, el seu fracàs escolar.