Les cooperatives escolars de Martorell preparades per la venda al mercat dels seus productes

Les cooperatives de les escoles José Echegaray i Mercè Rodoreda de Martorell participants en el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” vendran els seus productes durant aquesta setmana. L’escola Mercè Rodoreda enceta la venda de productes el dia de Sant Jordi amb les seves tres cooperatives “Art Coop”, “123 MR Express” i “Evo-Eco”, mentre que les cooperatives de l’escola José Echegaray, “Petits Detalls” i “Imacrea” realitzaran la venda aquest cap de setmana a la Fira de Primavera de Martorell.

Aquests dies són els moments més importants del projecte per les cinc cooperatives escolars, durant tot el curs han estat treballant i ja ho tenen tot a punt per sortir al carrer i vendre els productes que han elaborat artesanalment en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l'escola”, promogut per la Diputació de Barcelona i a Martorell gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. L’objectiu del projecte és fomentar les competències i els valors de l'emprenedoria a través de la creació i la gestió d'una cooperativa a l'escola.

Durant aquestes últimes setmanes de preparació per a la venda al mercat els alumnes participants del projecte han realitzat tasques de promoció de les seves cooperatives realitzant visites a Ràdio Martorell 91.2 FM per enregistrar les seves falques de ràdio on han publicitat els seus productes i han convidat a la gent a visitar les seves parades. Aquesta setmana també han pogut donar a conèixer les seves cooperatives a la televisió, ja que han rebut la visita a les escoles de ETV (Televisió d’Esplugues) per realitzar un reportatge emès al telenotícies.

       


Treball a les aules

Els alumnes de cinquè de primària de les escoles José Echegaray i Mercè Rodoreda han treballat durant tot el curs els diferents passos a seguir per crear una cooperativa amb tot el procés que comporta: constitució de la cooperativa (denominació, estatuts, capital a aportar per cadascun dels socis, organització, gestió i tancament…), elecció del producte, disseny imatge corporativa, difusió i comunicació, creació de falca de ràdio, finançament, la producció, la venda final en una fira local i l’aportació de part dels beneficis a projectes d’interès social.

Gràcies a aquest projecte els alumnes han incorporat a la seva formació aspectes clau per al seu futur com és la iniciativa personal (esperit emprenedor), la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i assumpció de risc, coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació.

El projecte s’ha integrat dins les hores lectives escolars i el treball curricular s’adapta als continguts de l’empresa, de forma que les matemàtiques, la llengua o la plàstica han servit per aprendre totes les qüestions relacionades amb l’emprenedoria.

El programa educatiu ha comptat amb l’assistència tècnica de la Ciutat Industrial de la Vall del Nalón, S.A.U. en la formació al professorat, l’elaboració dels materials didàctics, el manteniment de la web del projecte i el desenvolupament de les tutories presencials i virtuals.

Aquesta iniciativa és una aposta de la ciutat per què escola i ajuntament vaguin alhora en el seu desenvolupament. Gràcies a aquest projecte els alumnes han entrat en contacte amb entitats i teixit empresarial del municipi facilitant el coneixement i la integració de l’escola amb el seu entorn.

“Art Coop”, “123 MR Express” i “Evo-Eco” a Sant Jordi i “Petits Detalls” i “Imacrea” a la Fira de Primavera

Després de tot el treball realitzat tant pels alumnes com per l’equip docent i tècnic aquesta setmana es posaran a la venda els productes elaborats pels alumnes on podreu trobar productes manuals, objectes de decoració, moneders, punts de llibre, etc ...

Les cooperatives de l’escola Mercè Rodoreda, “Art Coop”, “123 MR Express” i “Evo-Eco”, vendran els seus productes el dia 23 d’abril, dia de Sant Jordi, a la Plaça de les Cultures (Centre Cultural) a partir de les 10.00 h. Les cooperatives de l’escola José Echegaray, “Petits Detalls” i “Imacrea”, ho faran durant la Fira de Primavera de Martorell els dies 25 i 26 d’abril a la Fira de l’Artesania de Pont a Pont a la Vila (c/ Francesc Santacana) a partir de les 10.00 h també i durant tot el dia.

Animeu-vos!! US ESPEREM!!

www.moliempresa.cat