44 alumnes del Prat estudien com establir una colònia humana a Mart

El 27 de gener, emmarcat dins del projecte Mart XXII, que es desenvolupa al Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), 44 alumnes del Prat van començar una nova aventura científica al Campus de la UPC, a Castelldefels. L'objectiu és investigar  si seria possible establir una colònia humana al planeta Mart.

Hi participen alumnes de 3r o 4rt d'ESO dels instituts i escoles Salvador Dalí, Baldiri Guilera, Ribera Baixa, Estany de la Ricarda, Institut Escola del Prat, Mare de Déu del Carme i Nuestra Señora del Mar - García Lorca.

Tots ells formaran part de la tripulació del projecte Mart XXI, una iniciativa de la UPC que es porta endavant gràcies al suport de l'Ajuntament del Prat i de la Diputació de Barcelona.

El projecte, que la secció d'Educació de l'Ajuntament va oferir de nou aquest curs als centres després de l'èxit de les dues primeres edicions, té per objectiu generar interès pel coneixement i per la necessitat d'aprendre.

Cinc matins d'intensa activitat a laboratoris i espais de recerca del Campus del Baix Llobregat els han de portar a avaluar la viabilitat de l'establiment d'una colònia humana a Mart amb la tecnologia actual. La missió es durà a terme a través d'una recerca científica estructurada en nou grups de treball.

'Mart XXI' és una experiència innovadora que aposta pel treball compartit entre la universitat, l'administració local i els centres d'ensenyament secundari, amb l'objectiu de motivar l'alumnat d'ESO, orientar-lo acadèmicament i professionalment i fomentar el treball en equip.