Les cooperatives de l’Escola José Echegaray de Martorell participen d'una xerrada de Càritas

En el marc del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” les cooperatives, “1001 Creacions” i “Pro Eco” de l'Escola José Echegaray de Martorell, reben la visita d’una voluntària de l’entitat social Càritas. Dins el projecte les cooperatives han d’escollir una entitat social del municipi per donar part dels beneficis aconseguits amb la venda dels seus productes el dia del mercat.

Per poder decidir a quina entitat del municipi volen fer l’aportació, han rebut la visita de l’Assumpta Clopas, voluntària de Càritas Martorell que els ha explicat en què consisteix Càritas i els diferents projectes que realitzen. L’objectiu de la xerrada és sensibilitzar als alumnes en causes solidàries i fer-los comprendre la gran importància del treball en equip, que és tal com treballa Càritas i la raó per la qual l’entitat funciona.

Càritas, al servei de la gent

Càritas interparroquial de Martorell és una entitat sense ànim de lucre que es mou amb principis de solidaritat, humanitat i foment del voluntariat i que des de fa anys es duu a terme al municipi. L’entitat de Càritas de Martorell treballa amb col•laboració dels serveis socials municipals i dóna acollida i suport a moltes persones que estan vivint moments difícils.

Durant la xerrada, l’Assumpta, ha explicat als alumnes les diferents accions de Càritas Martorell, destacant l’acolliment de persones amb un servei  de suport a les necessitats bàsiques, facilitant roba i aliments (arròs, pasta, llegum, oli, tomàquet fregit, galetes, llaunes de tonyina, llet, sucs, cereals i qualsevol aliment que tingui una llarga data de caducitat…)
La voluntària també ha explicat que ofereixen formació i orientació socio-laboral a les persones sense ocupació, bàsicament facilitant l’assistència a cursos de formació o ajudant als nouvinguts a superar la barrera de la llengua.

Aportació a entitat social

Els alumnes a l’inici del projecte van acordar donar el 20% dels seus beneficis a l’entitat social seleccionada. Encara no se sap quants diners podran aconseguir per realitzar l’aportació a l’entitat social, però estem segurs que els productes que “1001 Creacions” i “Pro Eco” vendran a la Fira de Primavera de Martorell el pròxim 27 d’abril seran tot un èxit.