Begues

L'espai de debat educatiu de Begues crea l'arbre de l'afectivitat i l'autoritat

Des de l'any 2012, per consens del grup impulsor del Projecte Educatiu de Begues, es treballa el tema de "l'afectivitat i l'autoritat".
Des d'aleshores un llarg treball ha portat a elaborar l'actual "nou arbre" de l'afectivitat i l'autoritat, que ara comença la seva fase de difusió:

Els professionals participants a l'Espai de Debat Educatiu (educadores dels diferents centres escolars, tècnics municipals: cultura, educadors socials, policia local, personal sanitari: pediatra i infermera pediàtrica, etc.) van veure que les necessitats dels infants aglutinaven a tots, famílies i professionals.

Els EDE són un dels projectes d'acompanyament en l'àmbit del suport a la funció educativa de les famílies, impulsat per la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona.

Parlant de les inseguretats de les famílies d'ara, es veu com s'havia estès la creença que els pares i mares no en saben i no entenen prou. I calia que les famílies confiessin en els seus recursos per mantenir la confiança en les pròpies capacitats; calia preservar l'autoestima per garantir i promoure la salut psicofísica de la comunitat.

Després d'un profitós camí, amb la participació de més de 80 famílies, el passat més d'abril es va fer la presentació del "nou arbre" de l'afectivitat i l'autoritat amb l'afluència d'un gran nombre de famílies. Ara resta la difusió a través dels centres educatius de la població per poder fer extensiva a tothom, la mirada dels participants de l'EDE.

L'Espai de Debat Educatiu (EDE) es va crear l'any 2010, en el marc del Projecte Educatiu de Begues, amb l'objectiu d'evidenciar que les dificultats educatives són col·lectives i molt determinades pels canvis socials i la diversitat d'enfocaments. 

El que es pretén és potenciar la participació de les famílies per compartir i avançar conjuntament en un debat col·lectiu entre professionals i familiars, buscant el consens i la coherència educativa de la comunitat per donar suport a  L'ACCIÓ EDUCATIVA.

L'EDE té una representació de la comunitat educativa, propera i sensible a la realitat beguetana, que creu que no ha de donar lliçons sinó que vol compartir amb les famílies i  trobar un model consensuat i propi.

Donada la temàtica d'aquest debat podeu veure l'article, sobre el mateix, que també ha estat publicat a l'espai s@alut de la DiBa