blog de ferroncf

10 imatges virals sobre educació: creativitat, tecnologia i elogi de la complexitat

10 imatges virals sobre educació: creativitat, tecnologia i elogi de la complexitat

Interessant article de Jordi Jubany a "el diari de l'educació"

Missatge als municipis que desenvolupin projectes europeus en matèria d'educació, estratègia 2020.

La GSE de la Diputació de Barcelona vol contactar amb municipis, de la demarcació de Barcelona, que estiguin desenvolupant algun projecte europeu en matèria d'educació, en el marc de l'estratègia 2020.

Si és el vostre cas, podeu posar-vos en contacte amb la Gerència de Serveis d'Educació de la DiBa, tot fent un comentari a aquesta mateixa CV.

També podeu enviar un correu electrònic a: pascualso@diba.cat

El repte del coneixement. Creativitat i innovació, claus de la nova educació

En aquest reportatge de Sònia Sànchez al diari Ara, publicat diumenge 5 de març de 2013:

" Deu gurus de l’educació reclamen un canvi radical de paradigma a les escoles. Preparar els alumnes per a la societat i l’economia del segle XXI requereix desenvolupar unes noves habilitats. La creativitat i la innovació es perfilen com els elements claus de l’aprenentatge del futur"

Dues conferències de Sir Ken Robinson

L'estiu ens ofereix moments molt adients per recuperar materials que en altres circumstàncies, és més complicat de veure, reflexionar o, fins i tot, debatre.

En aquest cas hem portat dues conferències de Sir Ken Robinson. Totes dues van tenir lloc al context del TED Technology, Entertainment, Design. La primera és de 2006 i tracta el tema de la creativitat, tot plantejant que "les escoles maten la creativitat". La segona TED talk, és de 2010 i el propi Robinson comença plantejant-la com una continuació de l'anterior, i convida "a iniciar la revolució de l'aprenentatge".   El debat està servit, quedeu convidats a dir la vostra tot aprofitant la possibilitat de fer comentaris que trobareu a sota de l'escrit.

Diari Ara: El control parental és insuficient per protegir els nens dels "ciberriscos"

Molts nens i adolescents es mouen per internet "sense cinturó de seguretat", ja que els controls parentals dels ordinadors domèstics són insuficients per allunyar-los dels riscos d'internet, avisen els experts 

EFE Barcelona | Actualitzada el 10/06/2012 13:52

Veure notícia

Ens consta que hi ha municipis que han abordat aquesta problemàtica amb diferents iniciatives. Sovint han estat activitats lligades a les escoles de mares i pares. Aquest blog preten recollir projectes/experiències que hagin estat desenvolupades amb aquest tema.

Només cal prémer allà on posa "afegir comentari" i escriure al requadre que apareixerà.

Tots esperem les aportacions de tots.