El TSJA confirma una sentència que expulsa un alumne d'un centre concertat a 3 mesos de final de curs per superar la ràtio

Els fets analitzats a la sentència  exposen que el nen va entrar al centre concertat en el curs 2011/2012 amb mesures cautelars d'admissió provisional per reagrupació familiar després que la seva germana menor, amb la qual porta dos anys de diferència, obtingués plaça, entrant ella en Primer d'Infantil i el en Tercer d'aquest mateix cicle.

La família va presentar  informes emesos pels orientadors del col·legi on estudiava el seu fill desaconsellant la seva "sortida immediata " ja que aquesta li podria generar algun tipus d'alteració emocional o de trastorn psicològic, així com afectar els seu procés d’ensenyament. En aquest escrit, també es feia constar que el menor estava "totalment integrat amb la seva classe i amb la seva tutora ", qui  recolzava la " idea de continuïtat i permanència en aquest curs".

Els pares esperaven, doncs, que la Conselleria d' Andalusia incrementés la ràtio o que en els pitjors del casos el seu fill pogués acabar el curs i canviar d’escola el proper curs escolar, però la Conselleria  un cop ratificada la sentència d’instància pel Tribunal Superior de Justícia els ha obligat a triar un col·legi públic amb disponibilitat de places.

No he tingut ocasió de llegir el text complert de la sentència, però dels extractes analitzats la pregunta inevitable és aquesta:

¿On queda la protecció integral del menor i la vetlla pel seu procés educatiu ?

Podeu veure l’article sobre aquesta sentència a: Diario La Ley, Nº 8766, 20 de Maig de 2016.