Martorell inicia ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ amb l'incorporació de L’escola Mercè Rodoreda

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola arriba aquest curs a l’escola Mercè Rodoreda. L’any passat els alumnes de l’escola José Echegaray van ser-ne pioners i tornen participar-hi. El projecte vol despertar l’esperit emprenedor dels joves, ensenyar-los a treballar en cooperativa i mantenir aquest aprenentatge al llarg de la vida

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell, amb el suport tècnic de Valnalón, impulsen, per segon any consecutiu, el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola per tal de desenvolupar la creativitat des dels primers anys del procés educatiu. El projecte s’ha donat a conèixer aquesta setmana a les famílies dels alumnes de l’escola Mercè Rodoreda i de l’escola José Echegaray.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola novament portarà els alumnes de 5è de Primària a conèixer “els passos a seguir per crear una cooperativa i vendre un producte determinat incorporant a la seva formació competències bàsiques per al seu futur com és la iniciativa personal, la creativitat, aprendre a aprendre, el treball en grup, el lideratge, el tractament de la informació i la competència digital, la concreció d’objectius, la presa de decisions i l'assumpció de risc, el coneixement i la interacció amb el món físic, la planificació i el desenvolupament o l’avaluació”, va explicar la tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, Dolors Fernández.

Segons la tècnica de Promoció Econòmica, Carme Moles, “aquest projecte, aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un model de gestió democràtica i participativa i reforça una vessant de responsabilitat social”. Moles ha afegit que “el projecte facilita al professorat una eina pràctica per a treballar en equip, per desenvolupar rols entre els alumnes i abastar les capacitats de tota la classe”.

Annabel Esteve, tutora de 5è de Primària i coordinadora de cicle superior de l’escola Mercè Rodoreda, va assegurar que “el centre acull amb bons ulls el projecte perquè ajuda a desenvolupar valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria, a més es treballa de forma intrínseca molts aspectes del currículum educatiu”.

Taller de cooperativa

Aquesta setmana s'ha iniciat a les dues escoles participants, el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola amb un taller de cooperativa a càrrec de Carme Moles i Sandra Alarcón del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell. Els alumnes del Mercè Rodoreda han realitzat  el taller dimecres i els de l’escola José Echegaray divendres. Entre les activitats previstes durant el curs escolar també es preveu un taller per a aprendre a dissenyar un logotip, una visita a l’Ajuntament, una visita a una entitat bancària, entrevistes a ràdio i televisió, i la venda dels seus productes a la Fira.

Presentació projecte famílies Escola José Echegaray   Taller cooperatives José Echegaray

Taller cooperatives Mercè Rodoreda

1
Etiquetes:
presentació
1
Grups de treball:
CuEmE