Educació Maker: com convertim l'escola en un laboratori de creació?

Públic al qual s'adreça: 
Comunitat Educativa
dilluns
30
18:00h
mai 2016
Data de finalització: dilluns, 30/05/2016 - 20:00

Aquest seminari obert pretén aportar reflexions, debats i iniciatives sobre com podem fer que els alumnes esdevinguin creadors? 

Una gran part d'aquest procés és el pensament creatiu que gira al voltant del moviment maker: implica indagar profundament en un problema que estem tractant de resoldre abans de desenvolupar una gamma de diferents solucions, seleccionar les més prometedores, construir-les i anar millorant-les constantment fins arribar a la solució definitiva. Permet empoderar als infants i joves a través de la curiositat, el descobriment, la innovació i el coneixement obert i col·laboratiu. 

Al seminari es podran conèixer tres experiències maker en educació que segueixen aquest enfocament i que exemplifiquen aquesta tendència en el nostre país:

- Construint amb el cap, amb les mans i amb el cor – Experiències maker per a futurs changemakers: de la mà d’Eduard Muntaner, arquitecte d’experiències d’aprenentatge a UdiGitalEdu (Universitat de Girona). 

- La Robòtica Educativa a l'Escola Sant Gervasi - Aprendre el llenguatge de la programació: per part d’Ana Padilla, mestra i Cap del Departament d'Innovació de l'Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès.

- Els superpoders ciutadans d’Edutec: dels Nous artesans al Club Maker – Makers al Citilab: a càrrec de Laia Sánchez, responsable del Col·laboratori, Projectes Europeus i SocialMediaLab al Citilab, i professora associada del Dept. de Comunicació Audiovisual de la FCC de la UAB.

Organitza: fundació Jaume Bofill

Accés lliure i gratuït.

Més informació i inscripcions

1
Grups de treball:
CV - Redacció