L’educació com un bé comú

Públic al qual s'adreça: 
Comunitat educativa
dijous
11
18:00h
Febrer 2016
Data de finalització: dijous, 11/02/2016 - 19:00

A Catalunya fa anys que intentem superar la dicotomia públic-privat. Amb la LEC es va fer present un concepte relativament innovador: el de “Servei Públic d’Educació”, en què s’incloïa tant els centres públics com els concertats que rebien fons públics. Ara el concepte de l’educació entesa com un “bé comú” referma aquesta línia de pensament i en matisa alguns aspectes.

Per això, en el proper webinar volem tractar la visió de l’educació dels principals partits polítics catalans, per tal de poder reflexionar sobre les actuacions del nou govern de la Generalitat.

En concret, aquest webinar o seminari en línia els volem preguntar:

- Quina visió tenen de l’educació des del punt de vista de bé públic, bé privat o bé comú?

- Com concretarien aquesta visió en el nostre sistema educatiu?: un sistema educatiu d’escolarització universal, uns espais educatius no formals cada vegada més amplis, una societat educadora (famílies, mitjans de comunicació...) potser poc implicada en l’educació...

- Quines línies de política educativa proposen per a l’educació catalana? I com concretarien la proposta de la UNESCO per tal que l’educació sigui un bé comú?

- Quin paper reserven a cada un dels principals agents de l’oferta educativa actual: administració pública, centres concertats, centres privats...?

- Quines mesures de caràcter immediat proposarien per a la millora de l’educació?

 La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït per Joan Badia, catedràtic de llengua i literatura, i amb la participació de persones que han reflexionat sobre aquest tema a Catalunya

Organitza: Fundació Jaume Bofill

Més informació i inscripcions

1
Grups de treball:
CV - Redacció