Suport als programes Programes de Formació i Inserció

Més de 1.000 joves han participat en Programes de Formació i Inserció, amb el suport de la Diputació de Barcelona

Més d'un miler de joves han participat durant el curs 2015-2016 als Programes de Formació i Inserció (PFI), que es desenvolupen amb el suport de la Diputació. Més d'una trentena d'ajuntaments s'han implicat en aquests programes, que ofereixen a joves sense graduat d'ESO una via de segona oportunitat per prosseguir estudis de formació professional (veure notícia original)

Aquest vídeo de l'experiència a Barberà del Vallès mostra l'organització i funcionament d'aquests programes,

See video

Aposta pels Programes de Formació i Inserció

A partir d'aquest mes de setembre, 34 ens locals de la demarcació oferiran els Programes de Formació i Inserció (PFI), del Departament d'Ensenyament, que compten amb el suport de la Diputació de Barcelona des del curs 2009-2010.   

Aquests són programes de segona oportunitat adreçats a joves de 16 a 21 anys que no han graduat l'ESO. Proporcionen les competències bàsiques i professionals per incorporar als joves al món laboral o continuar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Tenen la durada d'un curs escolar (1.000 hores) i inclouen pràctiques en empreses (230 hores) de les especialitats que s'imparteixen. Combinen la formació professional amb aprenentatges de l'entorn social, llengua, matemàtiques i TIC, de desenvolupament personal i orientació professional.

Veure notícia original

Més de 1.300 joves participen als PFI a la demarcació de Barcelona

Els Programes de Formació i Inserció (PFI), impulsats pels ajuntaments amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, proporcionen qualificació professional i poden ser una via per reingressar als sistema educatiu, a través de la formació professional, i per a l'obtenció del Graduat en Educació Secundària Obligatòria. Representen una segona oportunitat formativa per als joves sense aquest graduat, un col·lectiu que pateix especialment l'atur, la precarietat i la manca d'oportunitats educatives.

La modalitat PFI-Pla de Transició al Treball la promouen principalment els consistoris com a part de la seva política educativa local. Per al curs 2014-2015, l'ajuda de la Diputació als PFI ha arribat a 33 ens locals que han atès 1.344 joves, amb 69 grups de totes les especialitats professionals. Sense l'aportació econòmica de la corporació, molts municipis no podrien portar a terme aquests programes.

Veure notícia original

Les cloendes dels PFI mostren l'esforç municipal per l'equitat educativa

Els actes de cloenda dels Programes de Formació i Inserció (PFI), celebrats durant aquesta setmana a diferents municipis de la demarcació, són exemples del final d'un procés dut a terme per la voluntat dels ajuntaments d'estendre les oportunitats educatives als joves en transició. Aquests programes ofereixen la continuïtat de la formació, l'orientació, i també l'adaptació de les especialitats impartides a les característriques del'entorn.

Notícia ampliada

Col·laboració i reconeixement, a les cloendes dels PFI

Els Programes de Formació i Inserció (PFI) de Badia del Vallès, Esplugues de Llobregat i Terrassa van celebrar ahir les seves cloendes amb alumnes, professors i empreses col·laboradores. També aquesta setmana, dijous i divendres,  ho faran els de la Garriga, Sant Joan Despí, Argentona i Montgat. Aquests programes compten amb la suport d'Educació de la Diputació de Barcelona.

Veure notícia original.