Plans d'autoprotecció

Entrevista a Sònia Oliver: "La formació pràctica en emergències i plans d’autoprotecció és cabdal"

L'Educ@diba es va desplaçar al Consell Comarcal del Bages per entrevistar Sònia Oliver, tècnica de protecció civil del Consell i docent del Seminari sobre plans d'autoprotecció d'escoles bressol municipals que organitza Formació en Educacióde la Gerència de Serveis d'Educació.

Veure l'entrevista

Accés a altres entrevistes de Formació en Educació

13 municipis reben els plans d'autoprotecció de les seves escoles bressol

Durant el primer semestre del 2015 la Diputació de Barcelona ha lliurat 19 plans d'autoprotecció d'escoles bressol, inclosos 6 protocols d'actuacions d'emergència, a 13 ens locals de la demarcació de Barcelona.

Aquests protocols es realitzen en virtut del Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures.

Aquest nou decret ha comportat canvis importants per a les escoles bressol obligades a disposar d'un pla d'autoprotecció.

Les escoles amb autorització inferior a 100 infants no estan obligades a disposar d'un pla d'autoprotecció, però sí que poden tenir un protocol d'actuació, com és el cas dels 6 lliurats durant aquest semestre.

Veure notícia original

Lliurats 59 plans d'autoprotecció d'escoles bressol al 2014

Durant l'any 2014 la Diputació de Barcelona ha lliurat 59 plans d'autoprotecció d'escoles bressol municipals a 44 ens locals de la demarcació de Barcelona. Al llarg del 2015 es preveu donar suport a 47 ens locals més per a aquests plans. Des del 2012, la Diputació, a través de la Gerència de Serveis d'Educació, ha lliurat un total de 81 d'aquests plans a 66 ens locals.

Veure notícia original

dimarts
17
09:30h
Febrer 2015

Seminari sobre els plans d'autoprotecció d'escoles bressol municipals

Dates: 17 febrer de 2015

Horari: 9:30 a 13:30 h

Destinataris:  Tècnics municipals d’educació i directores d’Escoles Bressol municipals que tinguin uns coneixements bàsics sobre la normativa referent als plans d’autoprotecció (PAU) d’escoles bressol.

Objectiu: Definir què és un PAU, quina és la normativa de referència i quins són els procediments de gestió utilitzats. També s’analitzarà com cal organitzar-se per fer front a una situació d’emergència i el tractament i actitud davant dels simulacres.

Inscripció oberta: enllaç a la butlleta d'inscripció