Innovació Educativa

dimecres
14
18:30h
Setembre 2016

Debats d'educació amb Charles Leadbeater :The Problem Solvers

A l'Auditori del MACBA. 

The Problem Solvers: d'ensenyar a seguir instruccions a preparar els alumnes per a identificar i resoldre problemes

Conferència en anglès amb traducció simultània al catalá.
La conferència també podrà seguir-se en directe des-de la pàgina web de Debats d'Educació i per Twitter  

Més informació i inscripcions

Crida oberta d’experiències per al XXIVè Fòrum Local d’Educació. Innovació, escola i municipis.

Quin paper juguen els municipis davant la innovació educativa? Quines oportunitats s’obren? Quins són els reptes que es plantegen?

El vostre municipi disposa d’un projecte de col·laboració o participació en projectes d’innovació educativa que vulgui compartir?

Us animem a que ens feu arribar la vostra experiència aquí: o.pe.educacio@diba.cat fins al dia 22 de juliol.

Aquesta crida s’emmarca en el Fòrum: Innovació, escola i municipis, que tindrà lloc a Barcelona el proper 28 de setembre. L’objectiu és conèixer de primera ma en què consisteixen els projectes d'innovació educativa, quins reptes comporta l'extensió d'aquest model al conjunt del sistema o quines podrien ser les possibilitats d'intervenció dels ens locals en el marc de les polítiques educatives locals assegurant una educació qualitat per a tothom com una prioritat.

Moltes gràcies!

dijous
28
16:00h
Abril 2016

Simpòsium internacional: La innovació educativa contra les desigualtats

Al Recinte modernista de Sant Pau (sala Pau Gil)

El proper dijous 28 d’abril, l’OCDE, la Fundació Jaume Bofill i el CIDOB us conviden a debatre i analitzar juntament amb diferents experts i expertes internacionals com la innovació educativa pot ser motor per a la millora de l’aprenentatge i la superació de les desigualtats educatives. Com, més enllà de les reformes en les polítiques, la innovació pot integrar-se en les propostes de transformació del sistema educatiu cap a un model veritablement equitatiu i de qualitat. 

Informació i inscripcions

El suport a projectes innovadors en la Formació Professional s'estén a tots els municipis de la demarcació

La Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona han signat un conveni amb la Fundació Barcelona FP per donar suport a projectes innovadors en centres educatius de formació professional. La convocatòria d’ajuts econòmics té com a objecte impulsar entorns docents que fomentin experiències innovadores. L’objectiu consisteix en la promoció de la millora del sistema de formació professional inicial i la innovació en la metodologia docent i didàctica, a través de processos d’ensenyament i aprenentatge de qualitat i en entorns favorables per al seu desenvolupament.

Sobre innovació educativa

Interessant vídeo que recull les aportacions de sis professionals de l'àmbit de l'educació sobre temes com: organització dels centres, treball per projectes, quin ús fem dels llibres de text, pedagogia...

Feu clic sobre la imatge i accedireu al vídeo.

Viladecans: 4es Jornades de Pràctiques d’Innovació Educativa

Dissabte passat, dia 31 de gener, professorat, famílies i empresa van compartir experiències a les 4es Jornades de Pràctiques d’Innovació Educativa.

La sessió va comptar amb més de 100 participants i es va desenvolupar a Can Calderon (Viladecans).

La jornada va començar amb la presentació de la XIE (Xarxa d'Innovació Educativa), que integra els diferents projectes educatius innovadors de Viladecans.

Després, en dues sessions de tallers simultanis, per àmbits, segons el programa adjunt, es van exposar un representatiu ventall d'experiències innovadores.

La jornada va continuar, abans de la cloenda, amb una taula rodona moderada per Jordi Vivancos, Cap de Servei TAC de la Generalitat de Catalunya. Hi van participar: Rafael Bisquerra, Maria Jesús Comellas i José Antonio Vega. 

divendres
30
16:00h
Gener 2015

Viladecans: Encuentro de la Red temática "Innovación Educativa para la mejora del éxito educativo"

Hora: de 16:00 a 19:00
Lloc: Centre de Promoció Econòmica Can Calderon
Adreça: Carrer Andorra, 64. Viladecans.

Programa
Inscripció

Divendres 30 de Gener, tindrà lloc la trobada de la xarxa temàtica que coordina l'ajuntament de Viladecans, dintre de la RECE (Red Estatal de Ciudades Educadoras).
Els darrers mesos s'ha estat treballant entorn a la temàtica de la Innovació Educativa per a la Millora de l'Èxit Educatiu.
S'exposaran les conclusions de la feina feta i, seguidament, la resta de ciutats presentaran un projecte innovador que estiguin portant a les respectives ciutats.
Comptarem amb la presència de ciutats com Alcoi i Ibi (d'Alacant), Rivas Vaciamadrid (Madrid) i Cornellà, Gavà i Sabadell.