Full de ruta

El Full de Ruta contribueix a reduir l'abandonament i ajuda a reprendre els itineraris formatius

A l'Infoedu 08 de novembre 2015, dedicat a analitzar el projecte pilot Full de Ruta, de suport a l'orientació educativa i professional a les escoles municipals de persones adultes, els resultats fan pensar que s'està treballant en una bona direcció.

Durant el curs 2014-2015, alumnes dels cursos de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de cinc municipis han participat en tallers i assessoraments individualitzats.

Exposició del projecte Full de Ruta en la sessió d’orientació educativa del seminari professional “L’acompanyament en el procés vital dels joves”

El passat dia 3 de novembre va tenir lloc, al Recinte Mundet de Barcelona, la primera sessió del seminari professional "L'acompanyament en el procés vital dels joves", organitzat per la Diputació, a través del Pla Jove. El seminari consta de cinc sessions de reflexió i intercanvi.

Aquesta primera sessió va estar dedicada a l’orientació educativa i va comptar amb la participació de la Gerència de Serveis d’Educació.

La jornada es va iniciar amb la intervenció de Màrius Martínez, professor de la UAB i expert en orientació professional, que va impartir una ponència sobre estratègies i recursos per a l’orientació educativa.

Seguidament Anna Ferri, tècnica del Servei de Suport Municipal, va exposar el projecte Full de Ruta, un projecte d'orientació educativa i professional en el marc de les escoles, centres i serveis municipals de persones adultes, que  s'emmarca dins del Pla Pilot d'Orientació 2014-2016 de suport a les transicions educatives.

A continuació, Yolanda Corral, tècnica d’educació de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, va presentar com estan aplicant aquest projecte al seu municipi.

La jornada va acabar amb una taula rodona amb la participació dels ponents i un torn d’intervencions dels assistents.

A l’acte hi van assistir més de 40 persones entre electes amb responsabilitats en l’àmbit de la joventut, professionals de l’àmbit de la joventut i altres professionals que treballen amb joves.

Accés a cicles - Joves

Per a molts joves que no han superat amb èxit l’educació secundària obligatòria, els cursos de preparació per a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior suposen una oportunitat de retornar al sistema educatiu i desenvolupar una competència professional adequada als seus interessos. Aquest setembre encara et pots apuntar als cursos!

Diputació de Barcelona
http://www.diba.cat/…/activitats-i-c…/aic-oferta/mformatives
Full de ruta. Orientació educativa - Diputació de Barcelona 
FaPaC-Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya
Associació de Mestres Rosa Sensat 
Joventut. Generalitat de Catalunya

See video

Suport a l'orientació educativa a les escoles municipals de persones adultes

En la primera edició de Full de Ruta, un projecte pilot sobre orientació educativa posat en marxa durant el curs 2014-2015, han participat 153 alumnes, un 57% dels matriculats als cursos de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius organitzats a les escoles municipals de persones adultes de Canet de Mar, Castellbisbal, Cardedeu, Llinars del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

Veure informació original.

Com trobar experiències professionals?

Com trobar experiències professionals? Aquí teniu alguns exemples.

http://desarrollo-profesional.universia.es/…/primera-oport…/

Per més informació sobre el full de ruta: 

Les 20 titulacions de FP amb més sortides laborals

Dades interessants per veure les sortides professionals que tenen les formacions professionals!

http://www.ara.cat/societat/fp-titulacions_0_715128675.html

Per més informació sobre el full de ruta:

La Diputació fomenta el retorn al sistema educatiu

S'apropa el moment de fer la prova d'accés als cicles formatius per als més de 1.300 alumnes que participen als cursos de preparació que organitzen 45 ajuntaments de la demarcació amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquest any, s'hi ha inscrit el 69% de l'alumnat, una xifra lleugerament superior a la del curs passat (64%). Continua augmentant, doncs, el nombre d'alumnes que es presenten a la prova.

El projecte, que creix i es consolida any rere any, prepara ja la 7a edició per al curs vinent, amb l'organització de 40 cursos d'accés a grau mitjà i 30 a grau superior. Des que va començar com a prova pilot en cinc municipis, durant el curs 2009-2010, ha anat augmentant el nombre d'alumnes que participen als cursos i superen la prova.

Una novetat d'aquest any ha estat la posada en marxa del projecte d'orientació educativa i professional "Full de ruta" amb alumnes d'aquests ...

Veure notícia original