Fires i jornades d'orientació al territori

Reportatge de TV sobre la fira Guia't al programa El Vallès Educa, de Canal Terrassa.

Als primers 10 minuts d'aquest vídeo trobareu un excel·lent reportatge de la fira Guia't d'enguany.

See video

La Fira Guia't espera la visita de més de 1.300 estudiants

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, i el diputat d'Educació, Rafael Homet, han inaugurat aquest matí la fira i han visitat els diferents estands. 

Accés a notícia original

Guia't és una iniciativa de la Xarxa Transició Escola Treball del Vallès Oriental (Xarxa TET), de la qual formen part una vintena d'ens locals de la comarca i que té el suport de la Diputació de Barcelona. L'horari d'aquesta edició és: dimecres, de 9.30 a 14.30h; dijous, de 9 a 14.30h i de 16.30 a 19h; i divendres, de 9 a 13h.

Orientació educativa a Castelldefels

Amb l'objectiu de facilitar la continuïtat en els estudis i la formació al llarg de la vida, l'Ajuntament de Castelldefels -amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i la UPC- proposa fins al 7 d'abril les I Jornades d'Orientació Educativa. L'alcaldessa, Candela López, i el diputat d'Educació, Rafael Homet, han participat avui a la sessió inaugural.

Accés a notícia original

dimecres
06
14:15h
Abril 2016

Vic: CÀPSULA. Jornades d'orientació acadèmica i professional

Les jornades CÀPSULA d’orientació acadèmica i professional es faran els propers dies 6, 7 i 8 d'Abril durant tot el dia a l'edifici del Sucre.

Aquestes jornades es proposen com un espai destinat a l’orientació educativa i laboral que faran visible per una banda, l’oferta formativa i les sortides professionals a la comarca d’Osona, un cop finalitzada l’Educació secundària obligatòria (ESO) i per altra aquells recursos i informacions innovadores i rellevants en l’àmbit de l’orientació acadèmica i laboral.

L’objectiu és la de dotar als joves, a la comunitat educativa i als agents socials d’ informació d’abast comarcal útil per a la presa de decisions en l’itinerari formatiu i laboral .

Informació, inscripcions i programa

dimarts
05
09:00h
Abril 2016

Terrassa: Jornada d’Orientació de Cicles Formatius de Grau Mig i PFI

Lloc:  Dependències de la UNED al Vapor Universitari

Jornada matinal que concentra totes les xerrades d'orientació de cicles formatius de grau mitjà i Programes per a la Formació i la Inserció (PFI), de forma simultània i agrupats per famílies professionals. Es garanteix que les xerrades realitzades a la mateixa hora siguin d'interessos contraposats. Cada noi i noia podrà assistir a un màxim de 3 xerrades.

Més informació i accés a programa de la jornada

dilluns
04
14:00h
Abril 2016

Sabadell: Jornades d’Orientació per a alumnes de 4rt d'ESO

La finalitat d'aquesta jornada, adreçada a l'alumnat de 4t d'ESO, és la de complementar la tasca d'orientació als alumnes que fan els centres de secundària per ajudar a conèixer i decidir la continuació dels seus estudis. 

S'explicaran 28 cicles formatius a càrrec dels diferents instituts de la ciutat i algun de fora. També participarà el Vapor Llonch amb una intervenció dirigida als alumnes que no acreditin l'ESO mitjançant una xerrada que tindrà com a tema principal les alternatives ocupacionals després de l'ESO.

Més informació, inscripcions i programa

dilluns
11
09:00h
Abril 2016

Mataró: X Setmana de la Informació i l’Orientació Professional

La Setmana de la Informació i l’Orientació Professional va néixer amb el propòsit de posar a l’abast de la ciutadania de Mataró, especialment de l’alumnat jove, tota l’oferta educativa i formativa que la ciutat ofereix. Aquest esperit s’ha mantingut al llarg de tots aquests anys i ha estat l’eix vertebrador de totes les activitats programades.

Aquest any, ampliant l’oferta d’altres edicions, s’incorpora al programa l’oferta formativa d’alguns centres de la comarca del Maresme que ofereixen cicles formatius d’àmbits que no es poden cursar a Mataró, així com altres novetats interessants.

Informació, inscripcions i programa 

dilluns
04
09:00h
Abril 2016

Manresa: Fira de l'estudiant

Lloc: Museu de la Tècnica - Espai Fira Estudiant

A més a més de diferents xerrades i tallers, també podreu participar al taller obert  tot el matí i sense inscripció: Fes el cafè amb...
Converses amb estudiants de diferents graus del Campus Universitari de Manresa. Un espai d’orientació personalitzada on es podran resoldre dubtes sobre els graus que t’interessin. A càrrec d’alumnes i exalumnes dels diferents graus del Campus.

Més informació

dimecres
06
08:30h
Abril 2016

Granollers: Fira Guia't

Lloc: Espai Roca Umbert

Programa de la Fira Guia't 2016

Durant els dies de la Fira, el públic visitant, especialment els alumnes de 4rt d’ESO així com altres joves o col·lectius interessats, poden visitar la mostra d’expositors, a més de participar a conferències, tallers i taules rodones. La Fira Guia’t pretén ser un espai que fomenti l’interès per formar-se i aprendre dels joves, i alhora, constitueix un espai per aclarir dubtes i assessorar les famílies, els professionals que treballen temes vinculats a l’orientació acadèmica, etc.

dilluns
14
16:00h
Març 2016

Palau solità i Plegamans: mostra d'ensenyament

Del 14 de març al 15 d'abril, de 16 a 20 h.

A l'Espai Jove de l'Escorxador al Passeig de la Carrerada, s/n (al costat del pavelló d’esports).

Hi trobaràs una exposició amb material informatiu sobre PFI, batxillerat, formació professional i universitats.