Éxit educatiu

Per un abordatge integral de les transicions educatives

El curs Acompanyament, transicions i èxit educatiu, que ha acollit a professionals de deu ens locals, ha reforçat una idea de treball que promou l'abordatge integral d'aquests processos, i que identifica la necessitat de que els ajuntaments es dotin d'eines que els permetin optimitzar els seus recursos per tal de realitzar un òptim acompanyament a les transicions educatives al seu territori.

La finalitat d'aquest curs ha estat analitzar els recursos, programes i/o serveis socioeducatius implicats en l'articulació de les transicions en el territori i les seves relacions.

Accés a notícia original 

Taller de creativitat per als alumnes de CuEmE de Viladecans

Els 175 nens i nenes de les Escoles Can Palmer, El Garrofer, Enxaneta i Montserratina han participat en aquesta activitat dinamitzada pels professionals de l'Ateneu de les Arts de Viladecans, realitzada dimecres 16 de març a l'Escola Enxaneta.

L'objectiu general de l'activitat va ser realitzar una activitat conjunta per poder relacionar tots els alumnes i les escoles que participen en el programa CuEmE i poder treballar els valors de l'emprenedoria (creativitat, experimentació, treball en equip...)

Formació en estratègies per a l'èxit educatiu

18 tècnics municipals de 15 ens locals de la demarcació han començat la formació "Estratègies per a l'èxit educatiu des de l'àmbit local".

Veure notícia original

Cloenda del Projecte Mart XXI a Castelldefels, Gavà i Viladecans

L'acte de cloenda del "Projecte Mart XXI" es va celebrar ahir a les instal·lacions de la UPC, amb la participació de més d'un centenar d'alumnes de secundària de Castelldefels, Gavà i Viladecans. La Diputació de Barcelona hi dóna suport per millorar l'èxit educatiu acostant la ciència als estudiants. 

L'acte celebrava el final del segon taller que s'ha realitzat al llarg d'aquest curs escolar 2014-2015 del "Projecte Mart XXI: és possible una colònia a Mart?". Hi van participar els alcaldes de Castelldefels, Manuel Reyes; Gavà, Raquel Sánchez; i Viladecans, Carles Ruiz; tècnics d'Educació de la Diputació de Barcelona; i representants de la UPC i del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Veure notícia original

Viladecans: 4es Jornades de Pràctiques d’Innovació Educativa

Dissabte passat, dia 31 de gener, professorat, famílies i empresa van compartir experiències a les 4es Jornades de Pràctiques d’Innovació Educativa.

La sessió va comptar amb més de 100 participants i es va desenvolupar a Can Calderon (Viladecans).

La jornada va començar amb la presentació de la XIE (Xarxa d'Innovació Educativa), que integra els diferents projectes educatius innovadors de Viladecans.

Després, en dues sessions de tallers simultanis, per àmbits, segons el programa adjunt, es van exposar un representatiu ventall d'experiències innovadores.

La jornada va continuar, abans de la cloenda, amb una taula rodona moderada per Jordi Vivancos, Cap de Servei TAC de la Generalitat de Catalunya. Hi van participar: Rafael Bisquerra, Maria Jesús Comellas i José Antonio Vega. 

Viladecans acull la trobada sobre innovació educativa de la Xarxa RECE

Viladecans ha estat l’amfitriona de la trobada de la Red Española de Ciudades Educadoras, que reuneix a una quinzena de ciutats que integren la xarxa temática de la RECE sobre innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu.

La jornada ha coincidit amb la 4a Jornada de Pràctiques d’Innovació Educativa a Viladecans, que s’ha celebrat aquest cap de setmana.

A la Jornada celebrada divendres dia 30 de gener, es van presentar les conclusions de treball del grup de la RECE, liderat per Viladecans, que treballa sobre: "Innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu"

Diferents ciutats que pertanyen a aquesta xarxa temàtica de la RECE van presentar els seus projectes innovadors. Entre d'altres, van exposar les seves experiècies: Ribas Vaciamadrid (Madrid), Ibi (Alacant), Cornellà, Gavà i Viladecans (Barcelona).

La jornada ha acabat amb un taller participatiu que ha tractat el tema: Com crear una revista digital interactiva?. Aquesta revista és el plantejament de futur per mantenir l'intercanvi d'experiències entre els municipis interessats en els continguts treballats en aquesta xarxa temàtica.