Escoles Municipals de Música

Formació en GWIDO, eina de gestió d'escoles de música

Una trentena de persones de les escoles de música de 7 municipis de la demarcació de Barcelona van iniciar ahir la formació pràctica del programa GWIDO de gestió d'escoles municipals de música.

GWIDO ÉS una plataforma de gestió que contribueix a la millora de la qualitat i a l'eficiència del servei. A més, l'eina facilita l'autodiagnosi dels centres i redueix la càrrega administrativa, entre d'altres beneficis.

21 centres de la demarcació, han sol·licitat a la corporació la instal·lació d'aquest innovador aplicatiu de gestió.

Formació en eines i estratègies per a la millora de la gestió de les EMM

Una vintena de persones, entre tècnics municipals, directius i docents d'escoles municipals de música (EMM) de 18 ens locals diferents, han començat la formació titulada "Eines i estratègies per a la millora de la gestió de les EMM: oferta, clima del centre i organització". Aquest curs està inclòs al Pla estratègic de formació de la Diputació 2015 en l'àmbit d'Educació.

El curs té els següents objectius i continguts:

Millorem la gestió de les escoles de música, amb "Gwido"

La plataforma de gestió per a centres educatius d'ensenyament musical "Gwido", que ofereix la Diputació de Barcelona, contribueix a la millora de la qualitat i a l'eficiència del servei.

Veure notícia original

Tècnics municipals i directius d'escoles de música es formen en gestió

Tècnics municipals i directius d'escoles de música de set ens locals assisteixen aquests dies a un taller per aprendre a utilitzar l'aplicatiu de càlcul de costos de la Diputació de Barcelona. Podran, així, aplicar els coneixements obtinguts a les seves respectives escoles. 

En aquesta acció formativa, que es desenvolupa durant tres dies (6,7, 8 de juliol, amb una durada total de 12 hores) es treballa amb les dades reals de cada escola, des d'una metodologia eminentment pràctica perquè cada ens obtingui, analitzi i comprengui els resultats derivats del càlcul del cost dels seus centres. Això permet que, a la finalització del taller, els participants disposin d'una eina real de gestió de l'escola de música del municipi.

Aquest taller, organitzat des d'Educació de la Diputació de Barcelona, respon a la demanda expressada l'any passat pels participants al curs "Criteris d'anàlisi, costos i viabilitat de les Escoles Municipals de Música".

Veure notícia original

L'alumnat de les escoles municipals de música puntua amb un 8,3 aquest servei

Dels resultats que es van presentar en la desena edició dels tallers de millora dels cercles de comparació intermunicipal d'escoles de música, celebrats els dies 30 de juny i 1 de juliol, destaca el grau de satisfacció dels alumnes (8,3), que mostra la seva valoració positiva del servei. En aquesta edició han participat 42 ens locals.

També destaquen dos indicadors més: la tendència lleugerament ascendent de la ràtio d'alumnes per cada mil habitants (8 alumnes) i la despesa per alumne, que se situa en 1.384 euros.

Veure notícia original.

El suport públic a la música a Catalunya: quintes disminuïdes i octaves baixes

La noticia va caure com una llosa damunt els pobles i ciutats amb escola municipal de música: la Generalitat no pagaria el deute compromès per finançar les escoles corresponent al curs 2012-13, després d’haver anunciat que a partir del curs 2013-14 se suspenia de forma indefinida aquest suport. Ras i curt, això significa que el Departament d’Ensenyament suprimia un ajut que en el curs 2009-10 s’establia en 600 euros per alumne de forma que ...Veure article sencer

dimarts
28
09:30h
Abril 2015

Noves dates del curs: Criteris d'anàlisi, costos i viabilitat de les Escoles Municipals de Música

Noves dates:  28 abril; 5,12,19,29 maig i 2 juny de 2015

Horari: 9:30-13:30h

Destinataris: Comandaments, tècnics/ques municipals d’educació i/o cultura que estiguin treballant amb les Escoles Municipals de Música (EMM), interventors municipals i membres de l’equip directiu de les EMM.

Objectiu:  Conèixer criteris d’anàlisi per planificar una EMM. Comprendre els conceptes bàsics de l’anàlisi de cost. Adquirir les eines pel càlcul de costos i elaboració del pressupost dels centres.

Inscripció oberta: enllaç a la butlleta d'inscripció

Les escoles municipals de música, eina de democratització de la cultura

Foto: Diputació de BarcelonaL'anàlisi del paper de les escoles municipals de música com a eina de democratització de la cultura ha estat l'eix vertebrador del curs "Les escoles municipals de música com a eina de transformació cultural i social: organització i gestió del servei", inclòs en el Pla estratègic de formació de la Diputació de Barcelona 2013-2014.

Veure notícia original

Notable alt per a les escoles bressol i les escoles de música municipals

Les escoles municipals de música i les escoles bressol municipals obtenen un notable alt pels serveis que presten, d'acord amb els resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipal (CCI) de Serveis Educatius presentats ahir. Tant les escoles bressol com les escoles de música tenen una alta percepció de la qualitat per part dels seus usuaris del servei que ofereixen, amb una puntuació de 8,7 i 8,2,respectivament.

Veure notícia original