Escoles bressol municipals

divendres
18
09:00h
mai 2018

Constitució de la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals

En el marc del 28è Fòrum Local d’Educació, es constituirà la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals, per posar en valor la contribució del món local a l'educació de la primera infància, i continuar avançant en el suport a la sostenibilitat i la millora d'aquests centres educatius.

La Diputació vol aplegar en aquesta xarxa totes les escoles bressol municipals de la demarcació, que corresponen a 235 municipis. 

Formació adreçada al personal municipal de les Escoles Bressol Municipals

Ja és oberta la inscripció als següents cursos específicament dissenyats per a Escoles Bressol Municipals :

1. Com ser educadora d'escola bressol? Competències, rols i emocions en joc

 •        Dates del curs: 3,4,5 i 6 juliol de 2017
 •        Horari: 9:30 h a 14:00 h
 •        Data límit d'inscripció: 19 juny
 •        Lloc: Aula S7. Edifici 25. Recinte de l'Escola Industrial. Barcelona
 •        Places: 25
 •        Més informació i butlleta d'inscripció: enllaç 

2. Relació i treball amb les famílies a l'escola bressol

 •        Dates del curs: 10,11,12,13 juliol de 2017
 •        Horari: 9:00 h a 14:00 h
 •        Data límit d'inscripció: 26 juny
 •        Lloc: Aula 2B. Edifici del Vagó. Recinte de l'Escola Industrial. Barcelona
 •        Places: 25
 •        Més informació i butlleta d'inscripció: enllaç 

3. Infants amb necessitats educatives especials: detecció i actuació a l'escola bressol municipal

 •        Dates del curs: 5,6,7,8 setembre de 2017
 •        Horari: 9:00 h a 14:00 h
 •        Data límit d'inscripció: 18 juliol
 •        Lloc: Aula S7. Edifici 25. Recinte de l'Escola Industrial. Barcelona
 •        Places: 25
 •        Més informació i butlleta d'inscripció: enllaç 


IMPORTANT:
Les places són limitades i es prioritzarà una persona per ajuntament. La inscripció es farà per ordre d'arribada i es tancarà quan s'arribi al màxim d'inscrits.

Per a qualsevol qüestió no dubteu a contactar amb:
David Arró: o.pe.educacio@diba.cat       Tel. 934 022 188

285 directores d'escoles bressol municipals, formades per la Diputació de Barcelona

Ahir va tenir lloc la cloenda de la darrera edició, context en què el coordinador de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació, Josep González Cambray, va posar en valor la tasca d'aquestes professionals per l'impacte que té en les persones i alhora va remarcar la importància de posar en pràctica la formació rebuda.

Entre 2009 i 2016, en les 11 edicions del Programa de Formació de Direcció d'Escoles Bressol de la Diputació de Barcelona, s'han format 285 directores de 315 escoles bressol municipals de gestió directa. 

Accediu a la notícia original

Entrevista a Sònia Oliver: "La formació pràctica en emergències i plans d’autoprotecció és cabdal"

L'Educ@diba es va desplaçar al Consell Comarcal del Bages per entrevistar Sònia Oliver, tècnica de protecció civil del Consell i docent del Seminari sobre plans d'autoprotecció d'escoles bressol municipals que organitza Formació en Educacióde la Gerència de Serveis d'Educació.

Veure l'entrevista

Accés a altres entrevistes de Formació en Educació

Formació en primers auxilis per a mestres i educadores d'escoles bressol

2 mestres i educadores d'escoles bressol municipals de Sant Feliu de Llobregat participen al "Curs bàsic de primers auxilis per a mestres i educadores d'escoles bressol", impulsat per la Diputació de Barcelona. 

Aquesta acció formativa sorgeix d'una demanda explícita dels ajuntaments que porten a terme els Plans d'Autoprotecció de les seves escoles bressol. El curs, de vuit hores de durada, té per objectiu identificar els perills que existeixen en aquests centres educatius, entendre el concepte de prevenció i aplicar-lo correctament i assolir conceptes de cures bàsiques i immobilitzacions, així com d'altres temes organitzatius.

És una formació pràctica on s'exposen casos reals i com actuar en cada un d'ells i, en el cas de superar una prova final, els assistents obtindran una acreditació en primers auxilis en escoles bressol.

Veure notícia original

13 municipis reben els plans d'autoprotecció de les seves escoles bressol

Durant el primer semestre del 2015 la Diputació de Barcelona ha lliurat 19 plans d'autoprotecció d'escoles bressol, inclosos 6 protocols d'actuacions d'emergència, a 13 ens locals de la demarcació de Barcelona.

Aquests protocols es realitzen en virtut del Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures.

Aquest nou decret ha comportat canvis importants per a les escoles bressol obligades a disposar d'un pla d'autoprotecció.

Les escoles amb autorització inferior a 100 infants no estan obligades a disposar d'un pla d'autoprotecció, però sí que poden tenir un protocol d'actuació, com és el cas dels 6 lliurats durant aquest semestre.

Veure notícia original

Les escoles bressol, ben valorades per les famílies

La desena edició dels tallers de millora dels Cercles de Comparació Intermunicipal (CCI) d'escoles bressol ha servit per presentar diversos indicadors, entre els quals destaquen el grau de satisfacció de les famílies, amb un 8,8, la tendència a la baixa en el cost del servei d'Escola bressol i l'aposta dels ajuntaments de mantenir les quotes a les famílies.

Aquests indicadors i altres es van comentar durant la desena edició dels CCI, celebrada la setmana passada a Barcelona, que va comptar amb la participació de 39 ens locals. Vuit d'aquests s'hi han incorporat per primera vegada.

La Diputació de Barcelona va lliurar als participants als CCI d'escoles bressol un informe que permet comparar les dades de cada ens amb les d'altres municipis.

Veure notícia original.

Millorar la gestió dels costos de les escoles bressol

Personal tècnic d'educació i direcció d'escoles bressol municipals (EBM) de vuit municipis de la demarcació han començat avui el "Taller per aplicar l'eina d'anàlisi de costos a l'oferta que s'ofereix des de cada escola bressol municipal". L'objectiu és oferir-los recursos per millorar-ne la gestió.

Aquesta acció formativa, que estan duent a terme 14 professionals d'EBM, permet practicar l'eina d'anàlisi de costos, introduint la pròpia oferta formativa de cada escola, realitzar l'explotació de les dades in situ i fer una anàlisi i comprensió dels resultats obtinguts.

Veure notícia original

Granollers:formació en primers auxilis per a professionals d'escoles bressol municipals

Avui s'ha iniciat a Granollers un curs sobre primers auxilis, amb 25 participants, promogut des d'Educació de la Diputació, i adreçat a mestres i educadores d'escoles bressol municipals de gestió directa de sis municipis de la demarcació. 

L'acció formativa "Curs bàsic de primers auxilis per a mestres i educadores d'escoles bressol" ha estat una demanda explícita dels ajuntaments que estan portant a terme els plans d'autoprotecció de les seves escoles bressol. 

Veure notícia original.

dimarts
24
09:00h
Març 2015

Curs bàsic de primers auxilis per mestres i educadores d’escoles bressol al Consell Comarcal del Bages

Dates:  24 de març de 2015

Horari: 9:00-14:00h i 15:00-18:00h

Destinataris: Mestres i educadores d’escoles bressol municipals de gestió directa dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

Objectiu:  Entendre el concepte de prevenció, adquirir els recursos necessaris per intervenir en les situacions d'emergència més comunes i actuar correctament en les situacions d’urgència que es puguin produir dins de l’àmbit educatiu.

Inscripció oberta: enllaç a la butlleta d'inscripció

Es lliurarà un diploma oficial de primers auxilis a aquelles persones que superin una prova al final de la jornada i  un faig constar d’assistència a les que assisteixin tota la jornada.