Escoles bressol

Dia Universal de l'Infant

Les experiències de vida dels infants determinen el nostre futur col·lectiu.Com la societat veu i tracta als seus fills no és una qüestió marginal de la qual s’hagin d’ocupar només els activistes. La pobresa i la marginació s'han d'abordar a llarg termini, prioritzant políticament els nens i nenes com a agents actius del canvi.Cal coratge, visió i determinació per protegir i promoure els valors universals bàsics i aconseguir que la política mantingui als infants al seu cor.

Entrevista a Joana Almansa: "De la formació a la pràctica en la gestió d'escoles bressol"

Entrevista amb Joana Almansa, tècnica d'educació i directora dels serveis educatius municipals de Balsareny (Bages), on explica com s'han traslladat a la pràctica els aprenentatges del curs "La gestió del servei local d'escola bressol" i on aporta les seves reflexions sobre el concepte de servei públic de qualitat.

Accés a altres entrevistes de Formació en Educació

Comissió 0-6: Una proposta de treball pionera per donar coherència i la continuïtat a l’etapa de 0 a 6 anys a la ciutat de Vic

Dilluns dia 22 de juny va tenir lloc l’acte de presentació de la nova proposta de treball, pionera al territori català, per tal de garantir la coherència i continuïtat durant l’etapa de 0 a 6 anys a la ciutat de Vic: la Comissió 0-6.

Celebrem el Dia del Joc!

Us convidem a celebrar el Dia del Joc JUGANT a tot arreu! Aquí teniu l'agenda d'activitats i un mapa per veure quines activitats es fan a prop vostre.I si entreu a les xarxes socials, feu servir l'etiqueta #JugarÉsUnDret Jugar és un dret de la infància i una necessitat al llarg de la vida!

Missió impossible

La majoria de les famílies coneixen  la dificultat de tenir cura dels infants petits i alhora mantenir la llar neta i endreçada. Aquest vídeo mostra que, quasi sempre, és una missió impossible.  

Real com la vida mateixa!

See video
See video

La Diputació de Barcelona destina 1,5 MEUR per al servei de menjador d'escoles bressol municipals

La Diputació de Barcelona ha aprovat l'aportació d'1.500.000 € als ajuntaments de la demarcació per ajudar-los a finançar el servei de menjador de les escoles bressol municipals.

També en l'àmbit d'educació, ha aprovat un altre ajut econòmic, en aquest cas de 800.000 €, per donar suport al desenvolupament de polítiques educatives en municipis de menys de 5.000 habitants.

Veure notícia original.

dimarts
17
09:30h
Febrer 2015

Seminari sobre els plans d'autoprotecció d'escoles bressol municipals

Dates: 17 febrer de 2015

Horari: 9:30 a 13:30 h

Destinataris:  Tècnics municipals d’educació i directores d’Escoles Bressol municipals que tinguin uns coneixements bàsics sobre la normativa referent als plans d’autoprotecció (PAU) d’escoles bressol.

Objectiu: Definir què és un PAU, quina és la normativa de referència i quins són els procediments de gestió utilitzats. També s’analitzarà com cal organitzar-se per fer front a una situació d’emergència i el tractament i actitud davant dels simulacres.

Inscripció oberta: enllaç a la butlleta d'inscripció

Recurs multimèdia per calcular el cost de les escoles bressol municipals

Un recurs multimèdia facilitarà als ajuntaments el càlcul del cost de les seves escoles bressol. Aquest aplicatiu conté l'eina de càlcul elaborada per la Diputació de Barcelona i molts altres continguts encaminats a donar suport al personal tècnic municipal en el seu ús i la comprensió dels conceptes i objectius d'aquesta metodologia.

Veure la notícia original

Cloenda dels Cercles de Comparació Intermunicipal. Escoles Bressol i Escoles de Música

Aquest matí s'ha celebrat l'acte de cloenda de la 9ª edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal d'Escoles Bressol i Escoles de Música.  La diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, ha destacat el valor de la informació generada per racionalitzar, repensar i redissenyar els processos i els serveis municipals.

Plans inicials de manteniment de les escoles

Els plans de manteniment són una eina perquè els ens locals puguin gestionar de forma eficient el manteniment de les escoles públiques dels seus municipis. Els municipis de Capellades, Castellví de Rosanes, Fonollosa, l'Estany, les Masies de Voltregà, Sant Quirze Safaja, Teià i Ullastrell ja disposen del Pla Inicial de Manteniment (PIM) de les seves respectives escoles bressol municipals i escoles d'educació infantil i primària, elaborat per la Diputació de Barcelona.