EEBB municipals

Per una millor gestió de les escoles bressol

Un total de 30 directores d'escoles bressol participen avui a la 11a edició del Curs de direcció per millorar la qualitat i l'eficiència de la gestió d'aquesta tipologia de centres.

Organitzat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, a la inauguració han intervingut el diputat d'Educació, Rafael Homet, i el comissionat d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba.

Assessorament en la concessió de l'escola bressol "La Casa de la Muntanya" de l'Hospitalet

Educació de la Diputació de Barcelona ofereix assessorament tècnic a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat per a l'elaboració dels plecs de condicions de la concessió administrativa de l'escola bressol municipal "La Casa de la Muntanya".

Està previst que els treballs, que culminaran amb la redacció dels nous plecs, finalitzin al febrer.

Aquest servei forma part del suport a la gestió d'escoles bressol municipals que ofereix la corporació.

Les Escoles Bressol Municipals atenen el 23% dels infants menors de tres anys

Un nou InfoEdu ofereix una visió sintètica dels principals resultats obtinguts en la tercera edició del "Panel sobre l'escola bressol municipal", que ha comptat amb la participació de 143 municipis que gestionen un total de 272 centres.

El curs 2013-2014, aquests centres donaven servei a gairebé 19.000 infants, xifra que suposa el 23% de la població menor de tres anys. 

Ateses el 91% de les sol·licituds de places d'Escoles Bressol municipals, el curs passat

L'Informe sobre l'escola bressol municipal a la demarcació de Barcelona corresponent al curs 2013-2014 ja està disponible a la pàgina web de l'Observatori de Polítiques Educatives Locals de la Diputació de Barcelona. Segons aquest informe, el 91% de les sol·licituds de places per part de les famílies van rebre una resposta afirmativa.

Aquest informe s'ha elaborat a partir de la informació recollida en el Panel sobre l'escola bressol municipal que l'Observatori desenvolupa des del curs 2009-2010 amb una periodicitat biannual. En aquesta tercera onada, s'han recollit dades de 143 ajuntaments que gestionen un total de 272 centres

Partint de les dades recollides, el curs 2013-2014, al voltant del 23% dels infants de menys de tres anys estaven escolaritzats en escoles bressol municipals, i cobrien el 84% de les places disponibles. Només el 9% de les demandes de plaça no van poder ser ateses.

Veure notícia original.