Educació

Dos milions d'espectadors en els vint anys d'"Anem al teatre"

Amb la representació de l'espectacle "La nena que vivia en una capsa de sabates", el programa "Anem al teatre" de la Diputació de Barcelona ha celebrat, avui a l'Ateneu Igualadí, el 20è aniversari, amb un balanç en què destaquen els quasi dos milions d'espectadors que han gaudit d'aquesta experiència.

Vegeu la notícia original

dissabte
13
09:00h
Febrer 2016

7a Jornada PEC a la ciutat de Vic

7a Jornada PEC: Programa i inscripcions

La Jornada PEC és l'espai mitjançant el qual es proposa l'exposició i reflexió del fet educatiu a la nostra ciutat, una oportunitat per a la trobada de tots els agents educatius a través del qual els mateixos centres comparteixen experiències i projectes amb caràcter innovador i transferibles a d’altres realitats educatives.

La matinal, que ha esdevingut un espai de referència entre la comunitat educativa de la ciutat, esdevé alhora una oportunitat per al treball en xarxa i un espai per a la visualització de la bona feina feta per part de professionals i centres educatius de Vic.

La Cultura emprenedora entra a 53 centres educatius el curs 2013-2014

L'Espai Francesca Bonnemaison va acollir ahir la Jornada de posada en marxa del projecte Cultura emprenedora a l'escola (CuEmE) per al curs 2013-2014. Hi van assistir tutors dels centres educatius i personal tècnic de les regidories d'Educació i Promoció Econòmica dels ens locals participants. Enguany participaran al projecte 25 ens locals i 53 centres educatius de les comarques barcelonines. Està prevista la creació de 95 cooperatives i la participació de 2.119 alumnes.

Veure notícia original

Famílies, docents i alumnat del Prat de Llobregat, per la igualtat de gènere

Amb motiu de la  commemoració del dia Internacional de les Dones, en què recordem un dels avenços socials més importants en la història de la humanitat, a més dels múltiples actes organitzats per tota mena de col•lectius, entitats i Ajuntament; famílies, docents i alumnat dels centres educatius s'hi han sumat amb entusiasme, amb bon grapat d'activitats, en la transmissió del missatge que

PORTALS PER FOMENTAR VOCACIONS CIENTÍFIQUES

Fa alguns anys la Generalitat de Catalunya va activar Recerca en Acció, un portal per a donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines de manera amena, gràfica i participativa.

Ara s'hi suma, amb objectius semblants, el portal educatiu Xplore Health. És impulsat pel Parc Científic de Barcelona, l'obra social de la Caixa i Amgen, i s'hi acumulen experiències multimèdia per a acostar als joves la recerca biomèdica actual amb jocs, vídeos i experiments virtuals.

El portal respon a un dels objectius del Parc Científic de Barcelona: fomentar les vocacions científiques

Per saber-ne més fes click aquí.

Per a qui interessi

"ESCOLES EN XARXA" : un projecte de periodisme digital

Escoles en xarxa és un projecte de periodisme digital que connecta, mitjançant un sistema de blocs en línia, diversos centres d’educació primària i secundària (públics, concertats i privats) dels territoris de parla catalana que volen fomentar l’ús de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació) en l’àmbit educatiu i que, en conseqüència, miren de crear una xarxa de comunicació virtual.

Per a més informació, fes click aquí.

n/d

EXPOSICIÓ: història de la pedagogia i la pedagogia de la història al llarg del segle XX a Manresa

Demà, dijous, 9 de juny, a les 8 del vespre, tindrà lloc la inauguració de l'Exposició temàtica sobre la història de la pedagogia i la pedagogia de la història al llarg del segle XX a Manresa. En aquesta exposició s’ofereix una interpretació de l’educació del segle XX a Manresa i fins a l’actualitat i contempla, alhora, una reflexió implícita sobre el mateix exercici de la pedagogia: de com es construeix, legitima i transmet la història.

Tot un Món. Material didàctic

A partir del programa del mateix títol de Televisió de Catalunya, aquest material en forma de carpeta vol acostar el fenomen migratori a les aules des d'un enfocament que defuig l'alarmisme i la falsa tolerància.