ciutats educadores

dimecres
30
09:00h
Novembre 2016

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L'Assemblea General de l'AICE va acordar declarar el dia 30 de Novembre Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Així mateix, anima a reservar aquesta data a les vostres agendes i a anar pensant un programa d'activitats per celebrar aquesta diada a les vostres ciutats

Més informació

XIV Congrés internacional de l'AICE

Els propers dies 1 a 4 de juny tindrà lloc a Rosario (Argentina) el XIV congrés internacional de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Per accedir a tota la informació referent al congrés, féu clic aquí o al logo.

Darreres notícies del congrés

L'Hospitalet de Llobregat reb un dels Premis Ciutats Educadores

Un jurat internacional format per acadèmics, representants del Comitè Executiu de l’AICE i de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) va analitzar les 57 candidatures procedents de 45 ciutats de 11 països i 3 continents.

Les deliberacions del jurat van donar com a guanyadores d’aquesta Primera edició del Premi les següents iniciatives:

  • Centre d’aprenentatge Opinmäki -  Espoo (Finlàndia).
  • Impuls de l’Aprenentatge-Servei com a eina de convivència, cohesió social i participació – L’Hospitalet de Llobregat.
  • Barri cultural de Gamcheon: regeneració creativa d’un espai degradat a zona activa –Saha-gu (República de Corea).

Les experiències guanyadores del Premi es presentaran en la ceremònia d’entrega del Premi que tindrà lloc en el marc del XIV Congrès Internacional de Ciutats Educadores que se celebrarà a Rosario (Argentina) de l’1 al 4 de juny vinent.

Més informació

Mesa de diàleg d'alcaldes i regidors a la XII Trobada de la RECE

Mesa de diàleg d'alcaldes i regidors a la XII Trobada de la RECE, sobre “Ciudades Educadoras: 25 años de compromiso con la igualdad de oportunidades, la participación, la solidaridad y la democracia” 

Aquí podeu veure el vídeo íntegre del debat.

See video

A aquesta taula rodona d'autoritats locals hi van participar els alcaldes d'Avilés, Sra. Mariví Monteserín; Granollers, Sr. Josep Mayoral; Málaga, Sr. Francisco de la Torre Prados; Zaragoza, Sr. Pedro Santiesteve y Rivas-Vaciamadrid, Sr. Pedro del Cura; y les regidores de Donostia-San Sebastián, Sra. Miren Azkarate, y València, Sra. Maria Oliver. El moderador va ser el periodista Francisco Mayoral.

Accés a la notícia original

dijous
14
09:00h
Gener 2016

XII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE)

La ciutat coordinadora de la RECE durant el període 2013-2015 ha previst una completa jornada de treball amb tot tipus d'activitats.

Al llarg dels propers dies, us informarem de les novetats en el programa de la Trobada.

Ampliació del període d’enviada d’experiències al XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores fins el 30 de novembre

S'ha ampliat fins el 30 de novembre el període d'enviada d'experiències al XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores "Ciutats: territoris de convivència” que tindrà lloc a Rosario (Argentina) de l’1 al 4 de juny de 2016.

Accés a l'aplicatiu per enviar experiències

Accés informació Congrés Rosario 2016

XII Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE)

La RECE, al seu web, notifica la celebració de la XII trobada, el proper dia 14 de gener a Rivas Vaciamadrid i en dona la següent informació

La ciutat coordinadora de la RECE durant el període 2013-2015 ha previst una completa jornada de treball amb tot tipus d'activitats:

  • La Taula rodona "Ciutats Educadores: 25 anys de compromís amb la igualtat d'oportunitats, la participació, la solidaritat i la democràcia" amb àmplia representació política.
  • L'Assemblea de la RECE (on s'elegirà la nova ciutat coordinadora i les ciutats membres de la Comissió de Seguiment per al període 2015-2017)
  • Una dinàmica sobre el Futur de la RECE
  • L'informe de la ciutat coordinadora sobre el període 2013-2015.
  • La presentació de les conclusions i treballs de les 4 xarxes temàtiques, que han funcionat en el període 2013-2015.
  • Un taller informatiu sobre el funcionament i els diferents nivells de participació activa a la xarxa per nous amics i representants de les ciutats després de les eleccions municipals.

Al llarg dels propers dies, us informarem de les novetats en el programa de la Trobada.

Ciutats educadores que garanteixin un projecte educatiu de qualitat i accessible per tots - J. Plana

En Jordi Plana, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom», planteja com a repte principal de l’educació, aconseguir ciutats educadores. Per a això cal assegurar la formació al llarg de tota la vida i de qualitat, per a tothom. Encara hi ha massa joves que abandonen prematurament l’etapa escolar i s’enfronten a la vida adulta sense les competències necessàries.

Reforçar el sistema educatiu és important a tots els nivells. Una via és reforçant l’àrea de l’orientació i per a això cal definir quins són els actors i quines són les seves funcions, ja que es requereix la implicació de les escoles, les famílies i els Ajuntaments. Ens calen ciutats educadores que situïn la persona al centre del procés d’aprenentatge i ofereixin noves oportunitats, sobretot, a aquelles persones que no les han tingut. 

See video

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a contribuir al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO.

Viladecans acull la trobada sobre innovació educativa de la Xarxa RECE

Viladecans ha estat l’amfitriona de la trobada de la Red Española de Ciudades Educadoras, que reuneix a una quinzena de ciutats que integren la xarxa temática de la RECE sobre innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu.

La jornada ha coincidit amb la 4a Jornada de Pràctiques d’Innovació Educativa a Viladecans, que s’ha celebrat aquest cap de setmana.

A la Jornada celebrada divendres dia 30 de gener, es van presentar les conclusions de treball del grup de la RECE, liderat per Viladecans, que treballa sobre: "Innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu"

Diferents ciutats que pertanyen a aquesta xarxa temàtica de la RECE van presentar els seus projectes innovadors. Entre d'altres, van exposar les seves experiècies: Ribas Vaciamadrid (Madrid), Ibi (Alacant), Cornellà, Gavà i Viladecans (Barcelona).

La jornada ha acabat amb un taller participatiu que ha tractat el tema: Com crear una revista digital interactiva?. Aquesta revista és el plantejament de futur per mantenir l'intercanvi d'experiències entre els municipis interessats en els continguts treballats en aquesta xarxa temàtica.

El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) es presenta en una jornada de reflexió, debat i treball

Professionals de l’educació, famílies i representants polítics omplien dissabte l’Ateneu en la Jornada participativa sobre el Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) que es presentava en públic. La comissió impulsora del PEC, delegada del Consell Escolar Municipal, va planificar la trobada per treballar en els futurs reptes del Projecte Educatiu de Cerdanyola. Una jornada que deixava clar que el PEC és un projecte comú i que obrint-lo a tothom busca el compromís de la ciutadania amb l’educació més enllà de l’escola.