X-PEC General

Cóm eduquen les ciutats?

Interessant vídeo conceptual de l'Associació Internacional de Ciutatsd Educadores.

El podeu trobar en diferents llengües per poder fer-lo servir en diferents àmbits.

See video
 

Premi Ciutats Educadores 2016: Butlletí especial num.25

Ja és al vostre abast el butlletí informatiu número 25 de l'Associació; una edició especial destinada a la divulgació de les experiències guanyadores del Premi Ciutats Educadores.

Aquí trobareu el web on us podreu descarregar el butlletí en format pdf.

Santa Perpètua de Mogoda: I Fòrum Educatiu Local

El dissabte 2 de juliol, el Regidor d'Educació de Santa Perpètua de Mogoda, Sr. Antonio Egea, inaugurava el I Fòrum Educatiu Local amb l'assistència de més quaranta ciutadanes i ciutadans compromesos en fer del municipi una Ciutat Educadora, a través d'un instrument de planificació estratègica i de participació ciutadana: el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).

XIV Congrés internacional de l'AICE

Els propers dies 1 a 4 de juny tindrà lloc a Rosario (Argentina) el XIV congrés internacional de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores.

Per accedir a tota la informació referent al congrés, féu clic aquí o al logo.

Darreres notícies del congrés

L'Hospitalet de Llobregat reb un dels Premis Ciutats Educadores

Un jurat internacional format per acadèmics, representants del Comitè Executiu de l’AICE i de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) va analitzar les 57 candidatures procedents de 45 ciutats de 11 països i 3 continents.

Les deliberacions del jurat van donar com a guanyadores d’aquesta Primera edició del Premi les següents iniciatives:

  • Centre d’aprenentatge Opinmäki -  Espoo (Finlàndia).
  • Impuls de l’Aprenentatge-Servei com a eina de convivència, cohesió social i participació – L’Hospitalet de Llobregat.
  • Barri cultural de Gamcheon: regeneració creativa d’un espai degradat a zona activa –Saha-gu (República de Corea).

Les experiències guanyadores del Premi es presentaran en la ceremònia d’entrega del Premi que tindrà lloc en el marc del XIV Congrès Internacional de Ciutats Educadores que se celebrarà a Rosario (Argentina) de l’1 al 4 de juny vinent.

Més informació

Santa Perpètua de Mogoda: Jornada participativa en la presentació de la diagnosi, per al Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

Amb la benvinguda de l'Alcaldessa, la Sra. Isabel Garcia, i la intervenció del Diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Sr. Rafael Homet, s'inicià la JORNADA PARTICIPATIVA de presentació de la diagnosi, per al Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), de Santa Perpètua de Mogoda. L'acte tingué lloc el passat dissabte 12 de març, en el Centre Cívic EL VAPOR.

MANLLEU: l’Ajuntament engega el procés, per dotar-se d’un Projecte Educatiu de Ciutat

MANLLEU

L’Ajuntament engega el procés, per dotar-se d’un Projecte Educatiu de Ciutat
Dissabte 30 de gener. Museu del Ter. Manlleu

Amb la benvinguda de l’alcalde de Manlleu, Sr. Àlex Garrido, i amb l’assistència dels 5 alcaldes que ha tingut el municipi, des de la restauració dels ajuntaments democràtics, i de prop d’un centenar ciutadanes i ciutadans, es va iniciar la sessió participativa de presentació del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC).

Un Projecte Educatiu de Ciutat és un instrument estratègic i participatiu que tenen al seu abast els governs locals per fer possible i operatiu el concepte de Ciutat Educadora i permetre al conjunt de la ciutadania i a l’administració participar en la definició de les polítiques educatives locals, que contribueixen a la construcció d’un model de ciutat.

La Gerència de Serveis d’Educació de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic als municipis de la província de Barcelona, per a la creació i desenvolupament de projectes educatius de poble o ciutat. Aquest suport s’articula a partir de les següents línies de treball:

  1. elaboració de la diagnosi
  2. presentació a la ciutadania
  3. formació del grup impulsor
  4. procés participatiu
  5. celebració del I Fòrum i validació de propostes

Mesa de diàleg d'alcaldes i regidors a la XII Trobada de la RECE

Mesa de diàleg d'alcaldes i regidors a la XII Trobada de la RECE, sobre “Ciudades Educadoras: 25 años de compromiso con la igualdad de oportunidades, la participación, la solidaridad y la democracia” 

Aquí podeu veure el vídeo íntegre del debat.

See video

A aquesta taula rodona d'autoritats locals hi van participar els alcaldes d'Avilés, Sra. Mariví Monteserín; Granollers, Sr. Josep Mayoral; Málaga, Sr. Francisco de la Torre Prados; Zaragoza, Sr. Pedro Santiesteve y Rivas-Vaciamadrid, Sr. Pedro del Cura; y les regidores de Donostia-San Sebastián, Sra. Miren Azkarate, y València, Sra. Maria Oliver. El moderador va ser el periodista Francisco Mayoral.

Accés a la notícia original

Rivas Vaciamadrid aculll el "XII Encuentro de la RECE"

150 representants de 50 ciutats membres han participat en el "XII Encuentro de la RECE" que s'ha desenvolupat a Rivas Vaciamadrid. Durant la trobada, Lleida ha estat escollida com a nova ciutat coordinadora de la RECE per al període 2015-2017.

Veure notícia original

Ampliació del període d’enviada d’experiències al XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores fins el 30 de novembre

S'ha ampliat fins el 30 de novembre el període d'enviada d'experiències al XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores "Ciutats: territoris de convivència” que tindrà lloc a Rosario (Argentina) de l’1 al 4 de juny de 2016.

Accés a l'aplicatiu per enviar experiències

Accés informació Congrés Rosario 2016