Participació Infantil

El Consell dels Infants del Prat es renova

El passat divendres 18 de novembre es va celebrar al saló de plens de l’Ajuntament la renovació de la meitat dels membres del Consell dels Infants del Prat. Aquest òrgan de participació porta 17 anys treballant al municipi i col·labora activament en la construcció, desenvolupament i millora de la ciutat.

Aquí podeu veure les imatges de l'acte i el reportatge, realitzat per PratTv.

Constituït el Consistori Infantil de Vic

Anna Erra: “el nou consistori ha d’esdevenir un consell assessor pel consistori adult en relació a temes importants d’actualitat que afecten a la ciutat”

La geocerca del Consell d'Infants de Caldes de Montbui, segueix ben viva a la xarxa

41 geocercadors s'han aventurat pels entorns de Caldes a la recerca del geotresor que van amagar el Consell d'Infants del curs 2013/14. Seguiu l'aventura des de www.geocaching.com

El Consell d'Infants del curs passat va promoure una geocerca anomenada «Caldes de Montbui amb ulls d'infants», que aviat farà un any i que ja compta amb 41 entrades a la seva pàgina del web www.geocaching.com. L'objectiu d'aquesta juguesca és contribuir a donar a conèixer la vila tal i com la veuen els nens i les nenes que viuen en ella.

Caldes presenta una targeta infantil de compra promoguda pel Consell d'Infants

A proposta dels consellers infantils del curs 2014/2015, Caldes de Montbui estrena una targeta de descomptes en comerços calderins per a veïns i veïnes de 5è de primària a 2n d'ESO

1

Hem d'aconseguir que els infants s'impliquin en la gestió pública

ARA 20 de novembre
Joan Serra -Barcelona

Entrevista amb Ana Novella, Dra. en Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona i assessora externa del projecte Consell d'Infants de Sant Feliu de Llobregat, un consell de la Xarxa de Projectes de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona

  • La visió de la infància en la gestió pública
  • Els Consells d'Infants i altres àmbits de participació
  • Conselleres i consellers dipositaris de la gestió i que generen transformació a la ciutat
  • Més d'una trentena de consells d'infants a la Xarxa de Projectes de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona

Per saber-ne més féu click aquí (l'article)

EL Consell dels Infants de Badalona inicia, de nou, el seu funcionament

El dijous 14 de novembre es constituirà el nou Plenari del Consell dels Infants de Badalona (CIB). Aquest és el cartell que informa del Plenari i aquest el nou tríptic del CIB.

El Consell_dels_Infants_de_Badalona   (CIB) és un òrgan de participació a partir del qual els infants poden debatre, fer sentir la seva veu, fer propostes, promoure activitats i aprendre sobre els temes de la ciutat i del món que són del seu interès.

Aquest curs el CIB compta amb la participació de vint-i-quatre nois i noies, d’entre 10 i 12 anys, de les escoles i centres educatius següents: Antoni Botey, Arrels-Blanquerna, Baldiri Reixac, Betúlia, Centre San Jaume, Fundació La Salut Alta, Jungfrau, López Torrejón, Llorens Artigas, M. D. de l’Assumpció, Planas i Casals i Progrés.

Badalona amb ulls d'infant

Aquests dies s’ha posat en marxa “Badalona amb ulls d’infant”, una petita guia de la ciutat creada pels nois i noies de 4t de les escoles Llorens Artigas i Progrés, vinculades al Consell dels Infants de Badalona .

Pràctiques de participació amb GPS a la Trobada de consells d'infants

La Xarxa de Projectes de Participació Infantil, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, està constituïda per 31 municipis que disposen d'òrgans estables de participació. Per celebrar el 15è aniversari de la seva constitució, els infants dels consells han elaborat 26 petits llibrets que contenen alguns dels secrets dels seus pobles i ciutats, com ara indrets especials, curiositats locals o especialitats gastronòmiques.

Al llarg de l'activitat, els nens i nenes amaguen els llibrets als seus municipis, que han geolocalitzat prèviament, tot creant una ruta de tresors amagats (geocaches). Amb l'ajuda d'un dispositiu GPS (o mòbil amb GPS) els poden trobar mentre juguen, coneixen el territori, aprenen i comparteixen. A l'adreça Municipis amb ulls d'infants es troben llistades les diferents localitzacions a l'espai

Veure notícia original

4a TROBADA DE CONSELLS D'INFANTS I ADOLESCENTS: 15 anys de Projectes de Participació Infantil

L'any 1997, sis municipis de la província de Barcelona iniciaren projectes de creació de Consells d'Infants i s'organitzaren, en xarxa, amb el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona. D'aleshores ençà, el projecte s’ha anat consolidant i expandint fins els actuals 31 Consells que formen part de la Xarxa de Projectes de Participació Infantil.