Observatori FP

Una macro enquesta europea destaca el valor de la FP

El Centre Europeu per a la Formació Profession (CEDEFOP) al difon els resultats d'una enquesta realitzada a tots els estats de la UE sobre l'opinió de la ciutadanaia europea en vers la formació professional. Els resultats mostren un elevat nivell de coneixement d'aquests estudis i una elevada valoració.

Desencaix de perfils formatius i mercat de treball: no estudieu per ser paranyers, caçadors i altres oficis boscans!

El Centre Europeu per a la Formació Professional (CEDEFOP) acaba de fer públic un document amb metodologia innovadora on s'identifica el desencaix entre l'oferta i la demanda d'ocupació segons perfils formatius als diferents estats europeus. En el capítol corresponent a Espanya es posa de relleu l'existència d'una important demanda no satisfeta en els següents perfils:

Catalunya país d'ocupació "low cost" i població alhora sub i sobre qualificada...

Amb l'elèctric titular "Quatre de cada 10 feines són ‘low cost’ a Catalunya" el diari ARA presenta l'estudi realitzat per Modest Ginjoan per a

Manresa innova a l'FP amb el suport de la Diputació

Diumenge, 17 d'abril, l'Informatiu Cap de Setmana Migdia de La 1, de Televisión Española, va emetre la notícia del projecte d'una caravana de fusta de l'Institut Guillem Catà de Manresa, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del Pla de Mesures d'Innovació a l'FP 2016.

L'Institut de Manlleu celebra la jornada de Serveis a la comunitat

Dimecres 16 de març té lloc la 1a Jornada de Serveis a la Comunitat organitzada per l'Institut Antoni Pous i Argila, projecte al qual la Diputació de Barcelona dóna suport a través del Pla de Mesures d'Innovació a l'FP.

CEDEFOP: Nou número del seu magazine "Skillset and match"

El CEDEFOP (Centre Europeu pel Desenvolupament de la Formació Professional), ha publicat ja el primer numero de 2016 del seu magazine Skillset and match.

Accés a la pàgina del CEDEFOP

La Diputació dóna suport a la innovació educativa en els centres de Formació Professional

Un total de 35 centres educatius de 18 municipis de la demarcació de Barcelona rebran ajuts per al desenvolupament de projectes d'innovació educativa, en el marc de la convocatòria anual d'ajuts econòmics que organitza la Fundació Barcelona-FP de l'Ajuntament de Barcelona, dins el Pla de mesures Innovació a l'FP.

Veure notícia original

El paper de la Formació Professional contra l'abandonament escolar

Vídeo del CEDEFOP* amb testimonis de joves europeus que han decidit continuar els seus estudis a la formació professional.

* Centre Europeu per al Desenvolupament  de la Formació Profesional. 

See video

Més de la meitat d'alumnes catalans d'FP es desplacen per estudiar fora del seu municipi

Estadística de la mobilitat obligada per raó d'estudi. Edat escolar. Curs 2014-2015. El curs 2014-2015 els alumnes catalans que han cursat ensenyaments en cicles formatius són 112.589.

Informació del Programa d'FP dual a Alemanya

La Xarxa Eures del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), en col·laboració amb els Serveis Públics d'Ocupació d'Alemanya, té previst organitzar diverses sessions informatives a Catalunya per a la selecció de persones joves interessades en dur a terme una Formació Professional Dual a Alemanya